Nedskæring. Det er en dårlig forretning at fjerne støtten til Copenhagen Consensus, mener Bjørn Lomborg.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Nedskæring. Det er en dårlig forretning at fjerne støtten til Copenhagen Consensus, mener Bjørn Lomborg.

Politik

Lomborg undrer sig over dødskys til Copenhagen Consensus

Bjørn Lomborg mister bevilling på finansloven til tænketank.

Politik

Direktøren for Copenhagen Consensus Center, Bjørn Lomborg, finder det uforståeligt, at den ny regering vil fjerne støtten på ni millioner kroner til hans foretagende i 2012.

Danmark kunne spare op til 175 milliarder kroner, hvis man fastholdt bevillingen på de ni millioner kroner, mener den kendte miljødebattør.

»Men det vil man ikke have. Hvad er det fra Danmark, der er kendt? Copenhagen Consensus er en af de to toptænketanke på en liste over verdens førende tænketanke«, siger Lomborg fra Indien, hvor han er til konference.

Den tabte særbevilling betyder, at Bjørn Lomborg nu må ud at skaffe finansiering andre steder. Miljøminister Ida Auken (SF) peger på, at han kan søge penge gennem forskningsrådene, som andre forskere gør.

Lomborg: Dårlig forretning Men det er en dårlig forretning at fjerne støtten til Copenhagen Consensus, mener Bjørn Lomborg.

»Regeringen siger, den vælger at prioritere og skære os med ni millioner kroner. Men vi prøver at rådgive regeringen om at lade være med at lave en fejlagtig klimapolitik, hvor man kan komme til at spilde 175 milliarder kroner«, siger han.

LÆS ARTIKEL

»Det vil sige, at man prøver at spare en krone for at undgå at høre på, hvordan man kan undgå at spilde tusindvis af kroner. Det er vel dårligt købmandskab«, tilføjer Lomborg.

Hans center har netop holdt konference med »verdens førende hiv-forskere« om, hvordan man bedst bruger pengene for at bekæmpe hiv/aids i Afrika.

»Regeringen vil give flere penge til ulandsbistand. Så er det vel lige netop den type information, man har lyst til at bruge«.

Fogh satte Lomborg på finansloven

Lomborg kom på finansloven under Fogh-regeringen. Siden er der bevilget omkring 140 millioner skattekroner til ham og de institutioner, han har været tilknyttet.

Når han nu mister sin bevilling, skyldes det ikke, at regeringen er uenig med ham, siger Ida Auken.

»Der blev ikke plads til Bjørn Lomborg. Vi må foretage en prioritering«, siger ministeren, som hellere vil bruge penge på at hjælpe kommunerne med at undgå oversvømmelser som følge af klimaændringerne.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce