Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Akut. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har fået arbjedsgivere og fagbevægelse til at nikke ja til plan, der skal hjælpe nødstedte dagpengemodtagere.
Foto: Jens Dresling

Akut. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har fået arbjedsgivere og fagbevægelse til at nikke ja til plan, der skal hjælpe nødstedte dagpengemodtagere.

Politik

Mette Frederiksen: Akutpakken er på plads

Minister og organisationer er enige om hjælp til udsatte ledige.

Politik

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) meddeler, at der er enighed om den såkaldte akutpakke, der skal hjælpe udsatte dagpengemodtagere.

Udtalelserne faldt efter et møde mellem beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), fagbevægelsen og arbejdsgiverne.

»Det, vores langtidsledige har behov for er, at der kommer nogle jobåbninger. Det her kan lykkes hvis alle trækker med«, erklærer ministeren.

»Vi er enige om, at vi står i en ekstraordinær situation, hvor der desværre er mennesker, der er hårdt ramt af krisen og har brug for en ekstraordinær indsats«, siger hun.

Akutpakken giver de langtidsledige, der står for at falde ud af dagpengesystemet efter to års ledighed, mulighed for at opkvalificere sig, der afsættes flere penge til jobrotation, og så får de langtidsledige ret til en personlig jobformidler.

Tusindvis er i klemme Ifølge Frederiksen vil man nu gå i gang med at kontakte hver enkelt af de langtidsledige, der nærmer sig skæringsdatoen.

»Vi starter med at gøre alle de langtidsledige opmærksom på de muligheder, akutpakken giver«, forklarer beskæftigelsesministeren.

I alt er det mellem 9.000 og 16.000 danskere, der står til at miste retten til dagpenge.

Sker det, kan de få svare problemer: De er ikke berettigede til kontanthjælp, hvis de for eksempel har formue i form af en ejerbolig eller andre værdier.

Opfordrer alle til at hjælpe

Akutpakken er på i alt 332 millioner kroner. Omkring 200 millioner kroner målrettes jobrotation, hvor en virksomhed for eksempel kan hyre langtidsledige ind, mens fastansatte er på efteruddannelse. Beskæftigelsesministeren opfordrer til, at pakkens initiativer bliver brugt hurtigt.

»Vi kan ingenting, hvis ikke alle rykker sammen om en fælles indsats. Derfor en opfordring til alle, hvad enten det er lokale fagforeninger, A-kasser, jobcentre eller offentlige eller private virksomheder: Tænk på de langtidsledige, også når I ansætter vikarer eller har ledige stillinger, for hvis disse her mennesker skal i arbejde - og det skal de - er vi nødt til at løfte i flok«, siger Mette Frederiksen.

Bag aftalen står regeringen, LO, Dansk Arbejdsgiverforening, Akademikernes Centralorganisation, FTF, Kommunernes Landsforening og A-kassernes Samvirke.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce