Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
selvironi. »Sådan er det jo«, sagde den radikale leder rigtig mange gange i sin tale som en hilsen til balladen om et tidligere Vestager-citat.
Foto: JACOB EHRBAHN

selvironi. »Sådan er det jo«, sagde den radikale leder rigtig mange gange i sin tale som en hilsen til balladen om et tidligere Vestager-citat.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vestager slår fast: Sådan er det jo

Sætningen, der fik kritikken til at hagle ned over Margrethe Vestager, er populær på de radikales landsmøde.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det fik kommentarerne på Margrethes Vestagers (R) Facebook-side til nærmest at eksplodere med kritiske kommentarer og udløste kritik fra baglandet, da Margrethe Vestager for et par uger siden udtalte fire famøse ord.

»Sådan er det jo«, lød beskeden fra den radikale leder på partiets sommergruppemøde, da hun blev spurgt til situationen for de danskere, der står til at ryge ud af dagpengesystemet fra nytår på grund af den forkortede dagpengeperiode, som blandt andet de radikale har vedtaget.

Kommentatorer vurderede, at Vestager havde begået en brøler ved at udstille den radikale økonomiske politik som tungere vejende end empati og socialt ansvar.

LÆS OGSÅ

Det er nærliggende at tro, at Vestager mest af alt ville ønske, sætningen aldrig var blevet udtalt, men på de radikales landsmøde i Nyborg, genopliver hun selv det udskældte udtryk.

»Sådan er det jo«, lød det hele ni gange i den tale, Vestager indledte landsmødet med.

»Selvfølgelig er vi også bedrevidende, ulidelige og selvfede. Sådan er det jo«, lød det blandt andet selvironisk fra Vestager.

»Dagpengedebatten er en af de svære debatter. Og her er det fristende at sige: Sådan er det jo. Men ligesom vi er villige til at indgå kompromiser, så står vi indenfor de ting, vi af erfaring ved virker«, lød det også fra Vestager, der alle ni gange høstede latter fra salen.

Engell: Klogt træk

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er det klogt af Vestager at demonstrere humor og selvironi:

»Hun bruger den aktivt. Et eller andet sted erkender hun, at sætningen kostede et par ridser i lakken, men samtidig bruger hun sætningen til at understrege, at radikale er et parti, som står ved sin politik«, siger han til Ritzau.

LÆS MERE

Partilederen tager fat på et ømt emne for sine partifæller.

»Hun imødekommer den del af de radikale, som mener, at det liberale ben var blevet for stærkt og det sociale ben var blevet for svagt ved at tale i meget stærke vendinger om socialpolitiske mål og fattigdomsgrænser«, siger Hans Engell.

»Nu har hun lukket den diskussion af på en fin måde og samtidig fundet et nyt morsomt ord, hun kan bruge, når det er passende«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden