Foto: DALSGAARD MIRIAM
Politik

Nihilistisk Folkeparti afviser konspirationsteorier om Dovne Robert

Protestpartiet ryster på hovedet over konspirationsteorier og spin.

Politik

Robert Nielsen også kendt som 'Dovne Robert' og hans optrædender i den danske presse er ikke en del af et mediestunt fra protestpartiet Nihilistisk Folkeparti, selv om han er medstifter af partiet.

»Robert Nielsen er kontanthjælpsmodtager igennem 11 år og ikke en del af et hoax eller et veltilrettelagt mediestunt fra Nihilistisk Folkepartis side«, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Spekulationerne begyndte, da bloggeren Knud H. Nielsen revsede DR og de øvrige danske medier i et indlæg på branchesitet kommunikationsforum.dk.

Her blev DR kritiseret for at have brugt Robert Nielsen som et eksempel på en 'almindelig' kontanthjælpsmodtager, når han - ifølge kritikerne - i virkede til at være på politisk mission for Nihilistisk Folkeparti.

Men de konspirationsteorier afviser Nihilistisk Folkeparti blankt. Det kuriøse parti skriver i en pressemeddelelse, at alle Robert Nielsens udtalelser står for egen retning. Bag pressemeddelelsen står partiformand Mads Vestergaard samt chefideolog Thomas Vass.

Landede midt i en dansk mediestorm De to herrer var på road trip i USA, da de pludselig opdagede, at »medierne gik amok i Danmark«, siger Mads Vestergaard til politiken.dk.

Han bekræfter, at Robert Nielsen er medstifter af partiet. Han var med, da Mads Vestergaard satte sig for at føre sin idé om et protestparti ud i livet, efter Anders Fogh Rasmussen udskrev valg i 2007.

Men Mads Vestergaard ryster på hovedet over, at der bliver gjort et stort nummer ud af Robert Nielsens medlemsskab af partiet. Nihilistisk Folkeparti er et eksperiment, og ikke et parti med reele politiske ambitioner.

»Den dag vi bliver politisk betydningsfulde, så er det på tide at forlade landet,« siger Mads Vestergaard.

Også hovedpersonen Robert Nielsen mener, at kritikerne misforstår, hvad Nihilistisk Folkeparti handler om.

»Nihilistisk Folkeparti er et ironisk kunstprojekt, hvor det, vi egentlig ville, var at vise, at man kan tillade sig at mene hvad som helst, så længe man spinner det rigtigt,« siger Robert Nielsen til branchesitet journalisten.dk.

Vigtigere at vælte Vatikanet

En af dem, som ifølge Mads Vestergaard tager Nihilistisk Folkeparti en tand for seriøst, er den konservative forbrugerordfører, Brian Mikkelsen.

»Et blik på partiets hjemmeside er deprimerende læsning. Her er ingen illusioner om det gode liv. Nihilistisk Folkeparti afviser fuldstændigt, at der kan ske fremskridt for menneskeheden«, skriver Brian Mikkelsen i en klumme i 24timer.

I pressemeddelelsen fremhæver Mads Vestergaard og Thomas Vass et par punkter fra deres partiprogram for at understrege deres pointe.

»Når Nihilistisk Folkeparti arbejder for at afvikle den danske velfærdsstat, skal det fortolkes i samme lys som vores ønske om at udslette hele universet med en vakuumbombe eller indsætte Danmarks militær mod slyngelstaten Vatikanstaten«, skriver de.

LÆS KRITIKKEN Dovne Robert(eksternt link)

Brian Mikkelsens klumme på 24.dk(eksternt link)

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden