0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kreditbureauer roser regeringen

Regeringens økonomiske politik øger internationale investorers tillid til Danmark og holder renten lav, vurderer bureauerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
EHRBAHN JACOB
Foto: EHRBAHN JACOB

Ros. De tre altdominerende kreditbureauer Standard & Poor’s, Fitch og Moody’s roser regeringen for dens økonomiske politik.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det kan godt være, at regeringen får tæsk af vælgerne for sin stramme økonomiske kurs.

Til gengæld er der ros at hente fra de tre altdominerende kreditbureauer Standard & Poor’s, Fitch og Moody’s, der med deres vurderinger kan ændre omverdenens syn på dansk økonomi og de danske renter fra den ene dag til den anden.

En lang tradition for en fornuftig finanspolitik
I et sjældent interview med Politiken skriver Maria Malas-Mroueh, der er direktør i Fitchs team for landeanalyser:

»Den danske økonomi har mange strukturelle styrker. Den er alsidig, de personlige indtægter er store, og der er robuste økonomiske, politiske og sociale institutioner. En lang tradition for en fornuftig finanspolitik afspejler sig desuden i en relativt lav strukturel arbejdsløshed og en stabil valuta«.

»Mangeårig forpligtelse til finansiel disciplin«
Det positive syn på regeringens økonomiske politik bakkes op af landeanalytiker Ivan Morozov fra Standard & Poor’s, der blandt andet begrunder topkarakteren AAA til dansk økonomi med den nuværende og tidligere regeringers »mangeårige forpligtelse til finansiel disciplin og vækstorienterede makroøkonomiske politik«.

Endelig fremhæver Moody’s regeringens arbejde for at øge det langsigtede arbejdsudbud.

Har stor betydning for Danmark
Vurderingen er af stor betydning for Danmark, mener professor i økonomi og tidligere overvismand Torben M. Andersen:

»Vi er blandt de lande, der har mest styr på situationen. Gevinsten er, at der ikke bliver sat spørgsmålstegn ved den førte økonomiske politik. Det betyder, at vi kan fastholde en meget lav rente og ikke er udsat for mistillid og uro, som andre lande har været det«, siger han.
Væksten vil ikke ligefrem buldre af sted

Men selv om kreditbureauerne roser både dansk økonomi og regeringens økonomiske politik, så tror de ikke på, at væksten herhjemme ligefrem vil buldre af sted i de kommende år.

»Danmark vil sandsynligvis have vækst på niveau med eurozonen. Det betyder lille eller ingen vækst til næste år efterfulgt af et gradvist opsving til vækstrater på 2 procent«, skriver vicepræsident i Moody’s Kristin Lindow.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Madsen & Magten

  • Jens Dresling

    Masserne & Magten

    Henter…

    Hopper de radikale over midten, lærer Enhedslisten noget af Sverige, og tør Pape gå efter guldet?