fælde. Torsten Schack Pedersen (tv.) var manden bag en konto, som borgere frivilligt kunne sætte penge ind på, hvis de mente, de betalte for lidt i skat. 'Helle-fælden', som er blevet beskrevet.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

fælde. Torsten Schack Pedersen (tv.) var manden bag en konto, som borgere frivilligt kunne sætte penge ind på, hvis de mente, de betalte for lidt i skat. 'Helle-fælden', som er blevet beskrevet.

Politik

Troels Lund: Venstre-ordfører fandt på skattekonto

Den tidligere skatteminister modsiger Ekstra Bladets udlægning af konto til frivillig skat.

Politik

Det var Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, der var ophavsmand til ideen om at oprette en særlig konto, hvor borgerne frivilligt kunne indbetale mere i skat.

Det forklarer forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), da han tirsdag bliver afhørt af Skattesagskommissionen.

Journalist døbte kontoen Helle-fælde Kontoen er blevet beskrevet som en »Helle-fælde«, designet til at narre nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der havde talt for at hæve skatterne.

Sådan lød i hvert fald historien, da Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard afgav forklaring til kommissionen.

Ifølge journalisten var det Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt, der stod bag kontoen, der i virkeligheden blev oprettet med det formål at fange den daværende opposition på det forkerte ben.

»Idéen var fra Peter Arnfeldt - en gimmick kan man kalde det«, sagde Kjærgaard, da han forklarede sig under vidneansvar.

LÆS ARTIKLEN

Ifølge journalisten blev det arrangeret således, at Ekstra Bladet fik historien om kontoen, hvorefter Torsten Schack Pedersen skulle stille Thorning et spørgsmål om, hvorvidt hun betalte for lidt i skat.

Kjærgaard antydede, at Peter Arnfeldt sørgede for, at Ekstra Bladet fik særlig hurtig aktindsigt, fordi det ville skade Helle Thorning-Schmidt, hvis avisen skrev historien.

Troels Lund afviser sammenhæng

Men Troels Lund Poulsen afviser, at der er sammenhæng mellem oprettelsen af en konto for frivillig indbetaling af skat og Ekstra Bladets interesse for kontoen.

»Det har absolut intet med hinanden at gøre«, siger han.

Troels Lund Poulsen forklarer, at Torsten Schack Pedersen i første omgang rejste spørgsmålet om kontoen til Lund Poulsens forgænger på posten som skatteminister, Venstres Kristian Jensen.

LÆS OGSÅ

Herefter kommer der så også en henvendelse fra en borger, siger Troels Lund Poulsen.

Sagen resulterede i et par artikler i Ekstra Bladet som avisens dækning af Folketingets afslutningsdebat det år.

Kjærgaard har siden undskyldt over for Thorning og udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der også indgik i artiklerne.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden