Opholdstilladelse til kristen konvertit vækker borgerlig bekymring

Dansk Folkeparti og Konservative er bekymret for, om en ny afgørelse af en asylsag varsler lempet asylpraksis.

Politik

En 21-årig afghansk mand, der har konverteret til kristendom, har fået opholdstilladelse i Danmark. Nu frygter Dansk Folkeparti og Konservative, at Flygtningenævnets afgørelse er et udtryk for en praksisændring, der betyder en lempelse af asylpolitikken.

Konservative forventer ikke en praksisændring på baggrund af den enkelte sag, men for at være sikker, vil partiet have en snak med justitsministeren, fortæller integrationsordfører Tom Behnke.

Tom Behnke: Alle kan jo konvertere

»Hvis det virkelig er tilfældet, at man pludselig får det afgørende argument for at få asyl i Danmark, når man konverterer til kristendom, så skal man huske på, at det er verdens nemmeste ting at gøre. Enhver kan jo konvertere til kristendom«.

»Man kan godt frygte, at det er det, der vil gøre sig gældende. Derfor vil jeg have ministeren til at svare på, om det er sådan, det forholder sig, og i så fald hvilke konsekvenser, det vil få«, siger Tom Behnke.

Den 21-årige afghanske mand, fik i foråret afslag på sin asylansøgning, da Flygtningenævnet mente, at han kunne afstå fra at praktisere sin kristne tro offentligt i sit hjemland.

Men nu lyder afgørelsen, at myndighederne i Afghanistan vil få kendskab til mandens nye tro, og at manden har en grundlæggende menneskeret til at give udtryk for sin religiøse overbevisning gennem adfærd og handling.

Hos Dansk Folkeparti mener man godt, at der kan være gode grunde til, at en kristen asylansøger får opholdstilladelse, men man er alligevel bekymret over sagen.

»Jeg frygter, at mange asylansøgere vil opdage, at en nem vej til asyl i Danmark, er at påstå, at man lige pludselig har fået lyst til at blive kristen«, siger integrationsordfører Martin Henriksen, og fortsætter:

»Derfor vil jeg bede justitsministeren om at garantere, at der ikke bliver lempet mere på asylpolitikken ud over det, som regeringen allerede har lempet«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce