Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opholdstilladelse til kristen konvertit vækker borgerlig bekymring

Dansk Folkeparti og Konservative er bekymret for, om en ny afgørelse af en asylsag varsler lempet asylpraksis.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En 21-årig afghansk mand, der har konverteret til kristendom, har fået opholdstilladelse i Danmark. Nu frygter Dansk Folkeparti og Konservative, at Flygtningenævnets afgørelse er et udtryk for en praksisændring, der betyder en lempelse af asylpolitikken.

Konservative forventer ikke en praksisændring på baggrund af den enkelte sag, men for at være sikker, vil partiet have en snak med justitsministeren, fortæller integrationsordfører Tom Behnke.

Tom Behnke: Alle kan jo konvertere

»Hvis det virkelig er tilfældet, at man pludselig får det afgørende argument for at få asyl i Danmark, når man konverterer til kristendom, så skal man huske på, at det er verdens nemmeste ting at gøre. Enhver kan jo konvertere til kristendom«.

»Man kan godt frygte, at det er det, der vil gøre sig gældende. Derfor vil jeg have ministeren til at svare på, om det er sådan, det forholder sig, og i så fald hvilke konsekvenser, det vil få«, siger Tom Behnke.

Den 21-årige afghanske mand, fik i foråret afslag på sin asylansøgning, da Flygtningenævnet mente, at han kunne afstå fra at praktisere sin kristne tro offentligt i sit hjemland.

Men nu lyder afgørelsen, at myndighederne i Afghanistan vil få kendskab til mandens nye tro, og at manden har en grundlæggende menneskeret til at give udtryk for sin religiøse overbevisning gennem adfærd og handling.

Hos Dansk Folkeparti mener man godt, at der kan være gode grunde til, at en kristen asylansøger får opholdstilladelse, men man er alligevel bekymret over sagen.

»Jeg frygter, at mange asylansøgere vil opdage, at en nem vej til asyl i Danmark, er at påstå, at man lige pludselig har fået lyst til at blive kristen«, siger integrationsordfører Martin Henriksen, og fortsætter:

»Derfor vil jeg bede justitsministeren om at garantere, at der ikke bliver lempet mere på asylpolitikken ud over det, som regeringen allerede har lempet«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden