Jubel. »Det er godt for de borgere, der undgår den sociale deroute, det er at blive sat på gaden«, siger Frank Jensen (S).
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Jubel. »Det er godt for de borgere, der undgår den sociale deroute, det er at blive sat på gaden«, siger Frank Jensen (S).

Politik

Aftale skal holde fogeden væk

»Vi kommer tæt på at kunne undgå, at lejere sættes på gaden«, jubler Frank Jensen (S).

Politik

Boligorganisationer, socialrådgivere og landets største kommune glæder sig over en ny aftale, der skal forhindre, at økonomisk trængte lejere smides ud af deres boliger.

Som led i finanslovsforhandlingerne ventes regeringen og Enhedslisten lørdag at færdiggøre en aftale, der ifølge Politikens oplysninger giver kommunerne mulighed for i en periode at betale en del af lejeres husleje.

Sund samfundsøkonomi
Det vækker stor glæde hos overborgmesteren i København, der tidligere på året efterspurgte netop denne mulighed.

»Det er godt for de borgere, der undgår den sociale deroute, det er at blive sat på gaden«, siger Frank Jensen (S), som ikke bekymres over, at der ikke følger penge med:

»Det er sund samfundsøkonomi, for vores eksempler viser, at det frygtelig dyrt for kommunekassen at skulle genhuse borgere, der er røget ud af deres bolig«.

LÆS OGSÅ Københavns Kommune har alene i årets første halvdel haft 300 udsættelser. På spørgsmålet, om alle udsættelserne nu vil kunne undgås, svarer Frank Jensen: »Vi kommer tæt på«. KAB: Win-win-win-situation Jesper Nygård, direktør for KAB, der repræsenterer en række storkøbenhavnske boligorganisationer, mener, at aftalen »for alvor kan få kurven til knække«. »Det er en win-win-win-situation. Det er en vinder for den, der undgår at blive sat ud, det er en vinder for samfundet, og det er en vinder for deres naboer, som er den part, der hænger på gælden, hvis en lejer bliver sat ud«, siger han. Også formand for Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post kalder aftalen »utrolig positiv«.Fra Enhedslisten siger bolig- og kommunalordfører Lars Dohn:

»Vi har fået prikket hul i noget meget vigtigt. Det vil formentlig påvirke antallet af udsættelser«.

Vi har fået prikket hul i noget meget vigtigtIkke i orden at efterlade regningen

I aftalen slås det også fast, at kommunerne som betingelse for huslejestøtte kan lave en »administrationsaftale«, så en del af eksempelvis kontanthjælpen går direkte til husleje.

Ligeledes forpligtes boligselskaberne til at underrette kommunen, når den første rykker sendes til en såkaldt »boligsocial anvist lejer«. Modsat i dag, hvor det først skal ske, når manglende huslejebetaling sendes til fogedretten. Til dette får kommunerne 7 mio. kr.

LÆS OGSÅ Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) bekræfter, at der forhandles om de nævnte ting, og siger: »Jeg synes, det ser lovende ud«. Ifølge Politikens oplysninger er det ikke en del af aftalen, at kommunerne fremover skal hæfte for ubetalt husleje, som boligselskaberne ellers længe har efterspurgt. Til det siger KAB-direktør Jesper Nygård: »Det er ikke i orden, at der efterlades en regning i de tilfælde, hvor det går galt. Og der appellerer vi fortsat til, at regeringen løser det problem«.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce