Afhøringer. Forleden blev flere BT-medarbejdere afhørt af Skattesagskommissionen. Her er nyhedschef Simon Andersen (til venstre), chefredaktør Petern Brüchmann (i midten) og journalist Thomas Nørmark Krogh på vej til kommissionens lokaler.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Afhøringer. Forleden blev flere BT-medarbejdere afhørt af Skattesagskommissionen. Her er nyhedschef Simon Andersen (til venstre), chefredaktør Petern Brüchmann (i midten) og journalist Thomas Nørmark Krogh på vej til kommissionens lokaler.

Politik

Skattedirektør: Der gik rygte om, at BT havde afgørelse lang tid før valget

Lisbeth Rasmussen puster til mistanke om, at BT holdt historie tilbage.

Politik

Skattedirektør Lisbeth Rasmussen husker, at der allerede i april eller maj 2011 gik et rygte om, at BT havde fået fat i den fortrolige afgørelse på Stephen Kinnocks skattesag.

Om der er hold i rygterne, ved hun ikke, men i juni begyndte BT at røre på sig og ville have oplysninger om blandt andet direktøren for Skat København, Erling Andersen, forklarer Lisbeth Rasmussen, der er dagens hovedperson i skattesagen.

Men først måneder senere - i september 2011 kort før folketingsvalget - skriver BT om skatteafgørelsen. Det har tidligere været fremme, at avisen først fik fat i afgørelsen en uge, inden daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen trykkede på valgknappen.

Hvem stod bag læk? BT derimod har sagt, at avisen kun have en »kort researchperiode«, og at avisen mindre end en måned før publicering, fik afgørelsen.

LÆS MERE

Lisbeth Rasmussen, der i dag fortæller om det til Skattesagskommissionen, husker ikke, hvor rygtet kom fra. Det var Skat Københavns direktør, Erling Andersen, der havde hørt det, men ingen af de to kan, ifølge Lisbeth Rasmussen, længere erindre, hvor rygtet stammede fra.

Et af Skattesagskommissionens vigtigste spørgsmål er netop at afdække, hvem der stod bag den læk af den fortrolige afgørelse, som BT kunne skrive sine artikler på baggrund af. Og spørgsmålet er, om hensigten med lækken var at skade Helle Thorning-Schmidts valgkamp.

Lisbeth Rasmussen afviser selv i dag over for Skattesagskommissionen at have udleveret afgørelsen til BT.

LÆS MERE

Hun forklarer, at afgørelsen var låst inde i et skab, og at Skat København gjorde meget for at sikre afgørelsen.

»Ingen er interesseret i at have nøglen«, siger Lisbeth Rasmussen, og det får både kommissionsmedlemmer og bisiddere til at trække på smilebåndet.

Få personer kendte afgørelse

Lisbeth Rasmussen mener, at kun få personer kan have haft adgang til såvel afgørelsen som de oplysninger, der i øvrigt fremgår af BT's artikler, da de 8. september 2011 skriver om den fortrolige skatteafgørelse.

I Skat København er det kun chefkonsulent Jette Sørensen og specialkonsulent Gergana Trasborg, der udover sagsbehandlerne og Lisbeth Rasmussen og Erling Andersen, har haft adgang til afgørelsen.

LIVE

Hun ved ikke, hvem der har haft adgang til afgørelsen i departementet.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce