Kritik. Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, giver ikke meget for Socialdemokraternes kritik af Lars Løkkes tid som statsminister fra april 2009 til oktober 2011.Billedet her er fra præsentationen af Venstres forslag til finansloven.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Kritik. Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, giver ikke meget for Socialdemokraternes kritik af Lars Løkkes tid som statsminister fra april 2009 til oktober 2011.Billedet her er fra præsentationen af Venstres forslag til finansloven.

Politik

V: Socialdemokraternes kritik er et udtryk for panik

Ellen Trane Nørby mener, at Socialdemokraterne burde kigge fremad frem for bagud.

Politik

Socialdemokraternes kritik af Venstre preller af på partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Hun kan ikke genkende den kritik af hendes partiformand Lars Løkke Rasmussen, som Socialdemokraterne i dag er kommet med.

Socialdemokraterne udnævnte Lars Løkke som rekordholder i mistede arbejdspladser, millionskattelettelser samt afgifts- og skattestigninger til erhvervslivet.

Ifølge Venstres politiske ordfører er Socialdemokraternes kritik et udtryk for panik.

»Socialdemokraterne bruger al deres tid på at kigge bagud og kritisere alle andre. Det tror jeg ikke er det, Danmark har behov for. Vi står midt i en krisetid.«, siger Ellen Trane Nørby.

LÆS OGSÅ

I de to et halvt år Lars Løkke Rasmussen regerede Danmark, fra april 2009 til oktober 2011, mistede landet 132.000 private job, de allerrigeste modtog millionskattelettelser og erhvervslivet blev ramt af 101 nye skatte- og afgiftsstigninger.

S åbner op for gamle sager
Selv om sagerne har været oppe at vende i medierne inden for de seneste par år, mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, at det er okay at ribbe op i Løkkes statsministertid forud for Venstres landsmøde i Herning i weekenden.

Ellen Trane Nørby, der røg 130 job per dag i Lars Løkke Rasmussens regeringsperiode. Det kan du vel ikke bare affeje?

»Jo, jeg tror sådan set, at man har behov for at kigge på, hvilke udfordringer Danmark står overfor. At komme med løsninger i stedet for at kritisere alle andre«, siger hun og tilføjer:

»Vi bruger hver dag og har brugt alle vores kræfter, da vi sad i regering, men også i oppositionen på at skabe løsninger, arbejdspladser og vækst i Danmark. Og det er vel egentlig det, danskerne forventer«.

Hvis du kigger på kritikpunkterne, er der så nogle af punkterne, der er berettiget?

»Jeg tror ikke, at man løser Danmarks problemer ved at botanisere i fortiden. Det ville klæde Socialdemokraterne, at det, i stedet for at kritisere andre, tog arbejdstøjet på og kom i gang med at finde løsninger sammen med os«.

V: S bruger al deres tid på at kritisere andre
Magnus Heunicke mener ikke, at Lars Løkke har svarene på den situation, Danmark står i nu. Har han ret i det?

»Vi står op hver dag for at sørge for, at Danmark kommer helskindet igennem den økonomiske krise, som har ramt hele verden. Socialdemokraterne bruger så deres tid på at kritisere andre. Det er den markante forskel«.

Ellen Trane Nørby gør det klart, at Venstre er klar over den økonomiske krise, som Danmark og rigtig mange andre lande står i.

Vi har været meget ærlige omkring krisen.

»Vi har været meget ærlige omkring krisen. Det var vi før valget, og det har vi været efter valget i forhold til de udfordringer, det giver for det danske samfund. Mens vi lavede reformer og sørgede for, at der kom orden i økonomien, rendte Socialdemokraterne rundt og lovede guld og grønne skove«, siger hun.

Den politiske ordfører henviser blandt andet til løfter om to lærere i hver klasse og maksimalt 24 elever i klassen.

Det vil sige, at du ikke er enig i Magnus Heunicke i, at Lars Løkke ikke leverede i sin tid som statsminister?

»Ja, det har han overhovedet ikke ret i. Danmark blev ligesom alle ramt af en global krise. Jeg ved godt, at Socialdemokraterne og Magnus Heunicke mener, at det var Venstres skyld. Men jeg tror ikke, at man behøver have en lang uddannelse for at se, at den krise, som har ramt alle andre lande, ikke er Venstres skyld«.

Ingen kommentarer fra Løkke

Hun mener, at Danmark stod godt rustede, da krisen ramte.

»Vi havde afviklet gælden igennem de gode år. Vi er et af de lande, som også efter de første mange voldsomme nedskæringer efter krisen, står bedre rustet end mange andre lande. Netop fordi vi havde ført en ansvarlig økonomisk politik op igennem nullerne«.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce