Danmarksmester. Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bliver udnævnt af Socialdemokraterne til tredobbelt danmarksmester for sine præstationer som statsminister fra april 2009 til oktober 2011. Billedet her er taget fra et pressemøde om Venstres forslag til finansloven.
Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Danmarksmester. Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bliver udnævnt af Socialdemokraterne til tredobbelt danmarksmester for sine præstationer som statsminister fra april 2009 til oktober 2011. Billedet her er taget fra et pressemøde om Venstres forslag til finansloven.

Politik

Tilløkke: S udnævner Løkke til trippel-danmarksmester

Lars Løkkes periode som statsminister var rekorddyr for Danmark, siger S.

Politik

Når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i morgen træder op på talerstolen ved partiets landsmøde i Herning, fortjener han ikke de klapsalver, som partiets medlemmer uden tvivl vil tildele ham.

Sådan lyder beskeden fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

»Når man kigger på, hvad Lars Løkke Rasmussen har udrettet i den korte tid, han stod i spidsen for Danmark som statsminister (april 2009 til oktober 2011, red.), så slog han jo nogle bemærkelsesværdige danmarksrekorder«, siger han.

LÆS OGSÅ

I de to et halvt år Lars Løkke Rasmussen regerede Danmark mistede landet 132.000 private job, de allerrigeste modtog millionskattelettelser og erhvervslivet blev ramt af 101 nye skatte- og afgiftsstigninger.

S: Løkke har ikke svarene
Selv om historierne enkeltvis har været bragt i medierne inden for de seneste par år, mener Socialdemokraternes politiske ordfører, at det er korrekt at rette kritikken mod Løkke inden weekendens landsmøde.

»Når han på den korte tid som statsminister formåede at sætte rekord i både antallet af tabte arbejdspladser, milliongaver til vores allermest velhavende og samtidig gjorde det sværere for erhvervslivet, så kan han jo ikke påstå, at han har svaret på den situation, Danmark står i nu«, siger han.

Det var en kort tid for Danmark, men et dyrt bekendtskab.

Magnus Heunicke mener, at man skal se på både den enkelte politikers konkrete forslag og samvittighed, når man vurderer vedkommende.

Og ifølge den politiske ordfører leverede Løkke ikke i sin tid som statsminister

»Det var en kort tid for Danmark, men et dyrt bekendtskab«.

Lyttede ikke til vismænd

Han tiltræder lige efter finanskrisen er brudt ud, så faldet i antal job er vel en naturlig konsekvens?

»Vi kan se, at Danmark blev ramt hårdere end vores nabolande i Europa af den økonomiske krise. Vi var ikke forberedt på det. Og da han var finansminister op til krisen, så var det også hans ansvar at lytte til de advarsler, der var fra vismænd og Nationalbanken om, at det her vil gå galt. Det formåede han ikke som finansminister. Så da han tog over som statsminister, gik det helt galt«.

LÆS OGSÅ

Magnus Heunicke mener ikke, at Lars Løkke Rasmussens skattelettelser til de allerrigeste ville have gang på jord hos selv de mest økonomisk højreorienterede.

Ikke engang den vådeste drøm hos Tea Party-bevægelsen på den yderste del af den amerikanske højrefløj ville have så store skattelettelser til de rigeste.

»Ikke engang den vådeste drøm hos Tea Party-bevægelsen på den yderste del af den amerikanske højrefløj ville have så store skattelettelser til de rigeste. Det er en enestående politisk bedrift at give så store millionskattelettelser til den allerrigeste promille af en nations indbyggere«.

Det lyder lidt hult, når I selv har været med til at finansiere skattelettelser for 4,6 milliarder i jeres skattereform?

»Det, vi gjorde, var at løfte 75.000 danskere ud af topskatten, og det kommer mellemindkomstfamilierne til gode. Det er noget helt andet«.

Da statsministeren talte på Dansk Industris topmøde 26. september, sagde hun: »regeringen har ingen planer om nye generelle forhøjelser af afgifter, erhvervsskatter eller indkomstskatter. Det er mit klare budskab til jer«. Halvanden måned senere vedtager I en finanslov med Enhedslisten, hvor der er forhøjelse af skatterne. Er det ikke lidt hyklerisk at pege fingre ad Lars Løkke?

»Nej, slet ikke. Det, vi gjorde med finansloven, var at fjerne Lars Løkkes egen fedtafgift plus et par andre planlagte afgiftsforhøjelser. Dem fjerner vi ved en lille forhøjelse af bundskatten, så det regnestykke går fuldstændig op i forhold til skatteniveauet i Danmark, og det er også det, som vismændene siger«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce