Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FALS SIMON
Foto: FALS SIMON

UDVISNING. Marie Sorivelle, her sammen med manden Bo og deres nyfødte datter, skal forlade landet den 18. februar.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De radikale vil have »mere rimelige« udlændingeregler

SF »tror ikke«, at regeringen har planer om at ændre reglerne.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udlændingestyrelsen skal have bedre styr på, hvordan den håndterer ansøgninger om opholdstilladelse.

Sådan lyder udmeldingen fra de radikale, efter politiken.dk har bragt historien om den 33-årige jurist Marie Sorivelle, der har fået besked at forlade landet den 18. februar.

Hun har fået afslag på ansøgning om familiesammenføring, fordi hun sammen med sin mand, Bo Dalsgaard, boede i et tidsbegrænset lejemål på ansøgningstidspunktet. Ifølge loven skal ansøgeren have en lejekontrakt uden tidsbegrænsning.

LÆS MERE

Ifølge parret anbefalede Udlændingestyrelsen dem at søge udsættelse efter reglerne om nyligt hjemvendte danskere, der som Bo Dalsgaard har arbejdet i udlandet.

Det gjorde de straks. Men da de næste gang hørte fra styrelsen, afviste den at behandle sagen, fordi parret boede i en fremlejet lejlighed. Det viste sig, at man kun kan søge om udsættelse den første måned efter hjemkomsten, men det var parret ikke blevet oplyst om, fortæller de.

»Sagen vidner simpelthen om et par, som ikke er blevet vejledt ordentligt – og det kan ikke være rigtigt«, skriver Liv Holm Andersen, udlændingeordfører for de radikale, på sin Facebook-væg.

Efter parret fik afslag på ansøgningen, ringede Bo Dalsgaard igen til styrelsen. Her fik han at vide, at sagen på ingen måde kunne genoptages, og at parrets eneste mulighed var at klage til justitsministeren, fortæller Bo Dalsgaard.

Da han selv undersøgte mulighederne på nettet, fandt han ud af, at det godt kan lade sig gøre at bede styrelsen genåbne sagen.

Det har parret nu gjort - samtidigt med, at det er flyttet i en mindre lejlighed i Nordvest, der opfylder boligkravet.

Oprydning efter VKO
Enhedslisten har tidligere i dag krævet en forklaring fra justitsminister Morten Bødskov (S). Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen mener, at reglerne er »umulige at gennemskue« og vil vide, om ministeren finder dem rimelige.

Liv Holm Andersen, den radikale udlændingeordfører, vil have nedbragt antallet af sager som Marie Sorivelles.

»Reglerne skal være mere rimelige, vi skal sikre retstillingen med gode klagemuligheder og vi skal rydde op, hvor VKO gjorde det urimelig bøvlet for mennesker at leve i Danmark.«, skriver Liv Holm Andersen.

SF tøver
Hos regeringspartiet SF beklager integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, hvis parret har fået at vide, at de kunne tilsidesætte boligkravet i en periode.

»Det er meget uheldigt, hvis de oplysninger, som parret har fået, ikke står til troende. Det må ikke kunne ske. Specielt hvis det får den konsekvens, at parret mister retten til familiesammenføring«, siger hun.

SF finder ikke umiddelbart anledning til at ændre lovgivningen:

»Umiddelbart tror jeg ikke regeringen har planer om at lave reglerne om, men lad os nu se, hvordan denne sag går. Jeg synes, det virker lidt firkantet«, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Sjusket håndtering af udlændingereglerne

Udlændingemyndighederne har før fået kritik for manglende sammenhæng mellem regler og praksis, senest i sagen om den udviste peruvianer Flavia Oregon fra Nørrebro.

LÆS MERE

Politiken.dk har forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokraterne, men uden held.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden