Foto: MIKE KOLLÖFFEL,DR
Politik

S afviser accept af prostitution: »Fuldstændig vanvittigt forslag«

Konservative har set for meget 'Borgen', mener S-ordfører.

Politik

Det bliver ikke med denne regerings gode vilje, at prostitution anerkendes som et lovligt erhverv.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, tager i skarpe vendinger afstand fra de konservatives forslag, der vil give prostituerede flere rettigheder og mulighed for at få dagpenge.

»Jeg synes, det er et fuldstændigt vanvittigt forslag, de konservative kommer med«, siger Rasmus Horn Langhoff til politiken.dk.

»Det er jo en blåstempling af hele prostitutionsbranchen, og det vil betyde, at Danmark bliver et nyt red light district, som vi ser det i Amsterdam, altså en hovedcentral for Nordeuropas prostitution. Det vil tiltrække sexturister fra hele Europa, og det vil kun give lettere spil til de menneskehandlere, rockere, bandekriminelle og andre kyniske bagmænd, alfonser og 'Låsby-Svendsen'er', der tjener penge på andre folks elendighed«, fortsætter han.

LÆS OGSÅ

Det er i dag lovligt at prostituere sig selv, men prostitution er som erhverv juridisk set ulovligt. Det betyder blandt andet, at prostituerede ikke kan blive medlem af en fagforening eller a-kasse.

Og det er ikke rimeligt, mener den konservative arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen, der med en ændring af loven vil sikre en organiseret kontrol og sikkerhed i branchen.

Rasmus Horn Langhoff - er det ikke socialdemokratisk hjerteblod at sikre arbejdernes rettigheder?

»Man må forstå, at prostitution er et meget alvorligt socialt problem, som har frygtelige konsekvenser på krop og sjæl. Der er nogen, der føler, at de er gået frivilligt ind i det, men det er en dybt tragisk situation, de befinder sig i. Der er ikke behov for, at vi fastholder dem i prostitution og blåstempler det, de laver. Det, der er behov for, er, at vi hjælper kvinder, der er i prostitution, ud af prostitution. De skal vide, at vi er parat til at hjælpe dem, når de vil ud af det«, siger socialdemokraternes ligestillingsordfører.

SKRIV

Han peger desuden på, at en lovliggørelse af prostitution som erhverv vil betyde, at 14-årige skoleelever vil kunne komme i praktik på et bordel, ligesom ledige vil kunne komme i aktivering som prostitueret. Det afviser Mai Henriksen (K).

»Vi vil selvfølgelig sikre, at der bliver lavet nogle regler, så den slags ikke kan ske. Det siger sig selv«, siger hun.

Inspireret af den fiktive verden

Rasmus Horn Langhoff beskylder de konservative for at have hentet idéen i dramaserien 'Borgen' på DR 1.

I næstkommende afsnit på søndag bliver seriens hovedperson, partilederen Birgitte Nyborg, nemlig overbevist om, at en lovliggørelse af prostitution som erhverv er en god idé.

»Det er rystende at føre politik på den måde. Hvor er vi henne, hvis Christiansborg skal være på den anden ende, hver eneste gang Mai Henriksen har set et eller andet i den fiktive verden? Man kan frygte, hvilke idéer der kommer til at stå i næste nummer af Anders And-bladet«, siger Rasmus Horn Langhoff og fortsætter:

»Jeg vil opfordre de konservative til at trække vejret en ekstra gang og se, om ikke det her forslag bare skal ud samme vej, som det kom ind«.

Regeringen opgav i efteråret et ellers planlagt forbud mod købesex, efter at Straffelovrådet i deres betænkning havde argumenteret imod et forbud.

Justitsminister Morten Bødskov begrundede regeringens nye linje med, at det ville kræve for mange ressourcer fra politiets side at håndhæve et forbud.

LÆS OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce