Afrika-indsamling. Over 66.000 kroner har Johanne Schmidt-Nielsen indsamlet fra sine venner på Facebook.
Foto: THOMAS SJØRUP (arkiv)/POLFOTO

Afrika-indsamling. Over 66.000 kroner har Johanne Schmidt-Nielsen indsamlet fra sine venner på Facebook.

Politik

Indsamlingsdyst: Joachim B. erkender sviende nederlag til Johanne

Johanne Schmidt-Nielsen sætter Joachim B. Olsen til vægs i Danmarks Indsamling.

Politik

Venstrefløjen er mere end dobbelt så gavmild som højrefløjen.

Sådan vil de røde formentlig udlægge resultatet af den seneste uges indsamlingsdyst på Christiansborg og Facebook mellem Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Liberal Alliances Joachim B. Olsen i forbindelse med Danmarks Indsamling 2013.

Få timer før dysten slutter, har Johanne Schmidt-Nielsen indsamlet 66.685 kr. fra sine venstreorienterede venner. Joachim B. Olsens borgerlige venner har 'kun' hostet op med under det halve: 29.975 kr.

FAKTA

Joachim B. Olsen har svært ved at se nederlaget i øjnene:

»Jeg tror, den primære forklaring er, at indsamlingen er foregået over Facebook, hvor Johanne har syv gange så mange venner som mig. Så hvis man ser på antallet af venner, vi har (på Facebook, red.) og dividerer med beløbet, så er mine venner faktisk en lille smule mere gavmilde end Johannes venner«, forsøger Joachim B. Olsen indledningsvist at forklare nederlaget.

Men så falder facaden:

»Altså, jeg prøver at komme med en masse undskyldninger«.

Ja, det kan jeg høre. Det er dygtigt spin. Handler det ikke bare om, at socialisterne er mere gavmilde end de borgerlige?

»Det tror jeg ikke. Jeg har aldrig set noget statistik, der skulle dokumentere det. Nej, tværtimod. Hvis antagelsen om, at de blå vælgere har højere lønninger og betaler mere i skat, så holder den da i hvert fald ikke. Men jeg tror ikke, jeg skal gå ind i den debat.... altså jeg taler for min syge moster. Jeg har tabt den konkurrence til Johanne, og det er så fint nok. Det er så den ene, jeg taber til hende. Og det går trods alt til et godt formål«, siger Joachim B. Olsen til politiken.dk.

Den tidligere EM-guldvinder i kuglestød og Vild med dans-vinder mener, at hans banemand blandt andet har haft fordel af sin fremtoning:

»Jeg vidste godt, hun var svær at slå, for hun er meget populær, Johanne. Og det spiller jo også ind. Hun er en yndig, lille venstreorienteret pige, og de virker utroligt sympatiske, hvorimod jeg er en stor.... jeg har har nok et lidt andet image«.

Ja, en yndig pige, kan man næppe kalde dig...

»Nej, det er det, hahaha. Nej, der skal også være plads til lidt sjov. Og det var det her«, siger Joachim B. Olsen.

Det har her til formiddag ikke været muligt at lade Johanne Schmidt-Nielsens udnytte håneretten i en kommentar til politiken.dk.. Men en lang række posts på Facebook den seneste uge vidner om venstrefløjspolitikerens indsamlingsiver.

»Hvad så, Joachim B Olsen?«, lød den seneste kommentar fra Johanne Schmidt-Nielsen i går.

Dysten mellem de to politikere slutter i Aftenshowet på DR 1 i aften, hvor de to politikere mødes i den sidste afgørende dyst.

Her vil duellanterne medbringe deres indsamlingsbøsser, og det vil under udsendelsen være muligt for seerne at give deres sidste pekuniære bidrag til deres politiske favorit via sms.

Danmark Indsamling 2013 kulminerer med et tv-show på DR 1 på fredag. Pengene går til 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, der skal skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker, oplyser arrangørerne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce