Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vært. »Jeg ser det på den måde, at jeg har gjort, at de har mulighed for at holde arrangementet på Christiansborg, og det, synes jeg, er fornuftigt«, siger Simon Emil Ammitzbøll (LA)
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

Vært. »Jeg ser det på den måde, at jeg har gjort, at de har mulighed for at holde arrangementet på Christiansborg, og det, synes jeg, er fornuftigt«, siger Simon Emil Ammitzbøll (LA)

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Værten Ammitzbøll vil ikke blande sig i adgangsforbud

Simon Emil Ammitzbøll vil som vært ikke gå ind i afvisning af studerende.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ene og alene Trykkefrihedsselskabets beslutning, hvem de vil lukke ind til et debatmøde med Islam-kritiske Lars Hedegaard i morgen aften i Landstingssalen på Christiansborg.

Det mener Liberal Alliances medlem af Folketinget, Simon Emil Ammitzbøll, der er registreret som vært for arrangementet og har booket lokalet til foreningen.

Dermed vil han heller ikke blande sig i, at foreningen har forbudt en studerende, Jihad Taha, at deltage i arrangementet alene på grund af hans fornavn 'Jihad' og fordi, han har skrevet et citat fra Che Guevara på Facebook, som ifølge selskabet kan kan opfattes »krigerisk«.

LÆS MERE

Simon Emil Ammitzbøll - s ynes du som vært for arrangementet, at det er i orden, at en person ikke kan få adgang med den begrundelse?

»Jeg tænker, at det er Trykkefrihedsselskabets arrangement, og det er sådan set det«.

Men du er jo vært for arrangementet…

»Jeg har optrådt som vært i mange sammenhænge - engang til et 1. maj-arrangement for LO, men det betyder ikke, at jeg står til regnskab for LO i den forbindelse«.

Men står du ikke til regnskab for Trykkefrihedsselskabets arrangement, når du er vært for det?

Jeg betragter det sådan, at det er Trykkefrihedsselskabet, der er vært. Og jeg er vist bare vicevært

»Sådan ser jeg det ikke. Jeg ser det på den måde, at jeg har gjort, at de har mulighed for at holde arrangementet på Christiansborg, og det, synes jeg, er fornuftigt, for der er tale om et attentat på en kendt debattør. Jeg synes, det er på sin plads, at det er en debat, man kan tage herinde (på Christiansborg, red), og så er det dem (Trykkefrihedsselskabet, red), der må sætte rammerne for, hvordan de vil have deres arrangement. Det vil jeg sådan set ikke blande mig i«.

Synes du, det er rimeligt, at Trykkefrihedsselskabet forbyder en person at deltage i et arrangement på Christiansborg på grund af hans navn og et Che Guevara-citat på facebook?

»Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder omkring det, så det kan jeg kan ikke gå ind i«.

Vil du drøfte denne her sag med Trykkefrihedsselskabet?

»Jeg har sørget for, at de kan få lokaliteterne, men derudover betragter jeg mig som en gæst til arrangementet, og det vigtige for mig er, at jeg kan komme og holde en tale om ytringsfrihed og de trusler, der er imod den«.

Deler du Trykkefrihedsselskabets holdninger?

»Jeg er ikke medlem af Trykkefrihedsselskabet og har ingen som helst ønsker om at blive medlem. Så det er ikke det, det handler om. Det handler om et attentat mod Lars Hedegaard, og at der er et pres på ytringsfriheden. Det, synes jeg, er en relevant diskussion. Det er ikke første gang, jeg deltager i en debat med Trykkefrihedsselskabet«.

Så værter ved arrangementer i Folketinget behøver ikke at stå inde for de arrangementer, de holder?

»Jeg betragter det sådan, at det er Trykkefrihedsselskabet, der er vært. Og jeg er vist bare vicevært«.

Men du er Folketingets vært trods alt.

»Jo jo… Der er ikke mere at sige nu«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden