Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danskerne vil ikke have forbud mod købesex

Det skal være forbudt at købe seksuelle ydelser, mener regeringen. Danskerne er uenige.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringens forslag om et forbud mod købesex, bliver afvist af et markant flertal af den danske befolkning. Det viser en meningsmåling, som Rambøll Analyse/Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

67 procent af befolkningen er imod et forbud mod købesex, mens kun 20 procent bakker op om regeringens forslag.

LÆS OGSÅ

Justitsministeriet modtager inden længe et notat med de juridiske konsekvenser af et forbud mod købesex, og regeringen vil ifølge oplysningerne medtage det i lovprogrammet for det kommende folketingsår.

Kæmpestor opgave
Og selvom forslaget mangler danskernes opbakning, så er det vigtigt at få gennemført, mener Socialdemokraterne.

»Jeg erkender, at der ligger en kæmpestor opgave i at få det her formidlet. Men vi skal sende et klart og tydeligt signal om, at det ikke er i orden at købe sex, fordi det er så negativt for kvinderne«, siger ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff.

»Hvis vi sætter ind over for kunderne, hjælper vi de prostituerede, der ikke behøver at gå under jorden. Et forbud skal hænge sammen med en række sociale indsatser og politiindsatser«, tilføjer han.

Tager skade

Socialdemokraterne bakkes op af Birgitte Graakjær Hjort, som landsformand for KFUK’s sociale arbejde. Arbejdet omfatter blandt andet værestedet Reden, der hjælper prostituerede.

»Vi er 100 procent for et forbud mod prostitution, fordi vi ser, at mennesker tager skade af det. Jeg har endnu til gode at snakke med én, der er kommet ud af det erhverv, og bagefter har syntes, at det var okay«, siger hun til Jyllands-Posten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden