Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kamelslugning. Radikale er gået med til at genindføre boligjobordningen. Tidligere var de skarpt imod.
Foto: LINDA JOHANSEN

Kamelslugning. Radikale er gået med til at genindføre boligjobordningen. Tidligere var de skarpt imod.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radikal kovending: Nu er håndværker-fradrag en god idé

Vestager indrømmer, at partiet har ændret holdning til fradrag for udgifter til renovering af hjemmet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke kun Socialdemokraterne og SF, der har måttet sluge kameler og lægge sig ud med partilinjen med regeringens nye vækstplan.

Også Det Radikale Venstre har vendt på en tallerken og erklærer sig nu villig til at genindføre den såkaldte boligjobordning, der giver danskerne ret til billigere håndværksydelser i hjemmet.

Da ordningen blev indført under den forrige VK-regering i 2011, stemte de radikale ellers som det eneste parti - sammen med Enhedslisten - imod ordningen med syrlige bemærkninger om, at ordningen var »symptombehandling« og »luftig«.

»Jeg vil gøre opmærksom på, at vi her i landet altså ikke kan leve af eller få vækst af at trække lønudgifter fra hos hinanden«, lød det fra den daværende radikale ordfører, Niels Helveg Petersen, fra Folketingets talerstol i maj 2011, da ordningen skulle vedtages.

LÆS OGSÅ

Nu forlænges ordningen i 2013 og 2014 i regeringens Vækstplan DK, der skal rette op på Danmarks vækst og konkurrenceevne frem mod til 2020.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager erkender, at partiet har ændret holdning:

»Grunden til, at vi synes, det er en god idé at fortsætte den (boligjobordningen, red), skal ses i lyset af, at 2012 ikke blev, som vi havde troet og håbet på. Konjunkturerne rettede sig ikke, og derfor synes vi sådan set helt pragmatisk, at det er en meget god idé at køre den videre i 2013 og 2014«, siger Margrethe Vestager til politiken.dk.

Koster 1,5 mia. kroner

Boligjobordningen blev indført som en forsøgsordning med virkning fra den 1. juni 2011 til udgangen af 2012 og støttes fortsat af de borgerlige partier.

Ordningen gør det muligt trække lønudgifterne til istandsættelse af hjemmet fra i skat, dog maksimalt 15.000 kroner. årligt. Nye tal fra Skat viser, at 336.860 danskere i 2011 benyttede sig af muligheden.

Det vil de næste to år koste staten cirka 1,5 mia. kroner årligt at forlænge ordningen, der til gengæld skal øge beskæftigelsen i små og mellemstore håndværks- og servicevirksomheder, hedder det i regeringens Vækstplan DK.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden