0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Central embedsmand skal grilles for anden gang

Skattedirektør Steffen Normann Hansen skal vidne om Thornings skatteafgørelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FINN FRANDSEN  (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Vidne. Steffen Normann Hansen vil senere i dag møde op for at blive afhørt i Skattesagskommissionen for anden gang.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var den næstsidste dag i januar, at skattedirektør Steffen Normann Hansen troppede op i Skattesagskommissionen.

Vintermørket og -kulden lå som en dyne over Danmark, og kommissionens udspørger, Lars Kjeldsen, døjede stadig med den efterveerne af den influenza, der i ugen forinden have ført til aflysning af to afhøringsdage i kommissionen.

Lars Kjeldsen fik dog hurtigt talt sig varm og fik i løbet af dagen bragt Steffen Normann Hansen en smule ud af fatning, blandt andet fordi skattedirektøren rodede rundt i »vi« og »de« i sine forklaringer om samspillet mellem departementet og Skat København, der stod for sagsbehandlingen i Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag i sommeren 2010.

PORTRÆT

Skulle mandsopdække Skat København
Dengang var Steffen Normann Hansen produktionsdirektør og havde af departementschef Peter Loft fået til opgave at følge sagen tæt og rapportere opad i systemet til departementschefen og skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Netop ministeriets store interesse i Thorning-Kinnocks skattesag er et af de centrale spørgsmål i Skattesagskommissionens arbejde. Kommissionen skal blandt andet afdække, om der skete magtmisbrug under sagsbehandlingen, om ministeren og hans nærmeste forsøgte at påvirke sagens udfald.

Desuden skal kommissionen forsøge at finde frem til, hvem der lækkede parrets fortrolige skatteafgørelser til BT, men det er især det første, spørgsmålet om magtmisbrug, som udspørger Lars Kjeldsen har fokuseret på i sine afhøringer af embedsmændene i Skat København og i Skatteministeriet.

Og selv om vinteren er afløst af forår og Lars Kjeldsen for længst er blevet sin influenza kvit, vil der næppe blive rokket ved den linje, når han i dag klokken 09.30 genoptager afhøringen af Steffen Normann Hansen i kommissionens lokaler i Buddinge.

Udspørger har en tjekliste

Den erfarne advokat vil uden tvivl følge sin sædvanlige kronologi og