Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Afventende. »Nu må vi jo drøfte tingene, men vi ser med skepsis på sådan en rigid størrelse, som jeg tror er meget svær at administrere i praksis«, siger Bjarne Corydon.
Foto: SIMON FALS (arkiv)

Afventende. »Nu må vi jo drøfte tingene, men vi ser med skepsis på sådan en rigid størrelse, som jeg tror er meget svær at administrere i praksis«, siger Bjarne Corydon.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Corydon kalder borgerligt vækstkrav rigidt

Venstres krav om et byrdestop for erhvervslivet som led i vækstplanen mødes med skepsis af regeringen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finansminister Bjarne Corydon (S) smører langt fra hænderne ind i klapsalve, når det gælder Venstres krav om et såkaldt byrdestop for erhvervslivet under forhandlingerne om en nu vækstplan.

Det understregede finansministeren efter et møde i aften mellem regeringstoppen og Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, og de Konservatives formand, Lars Barfoed.

Vi stiller ikke nogen ultimative krav

»Nu må vi jo drøfte tingene, men vi ser med skepsis på sådan en rigid størrelse, som jeg tror er meget svær at administrere i praksis«, lød det fra Bjarne Corydon.

LÆS ARTIKEL

Kravet om et byrdestop er en af i alt fire hjørnesten for Venstre under vækst-forhandlingerne, og det satte Lars Løkke Rasmussen også to streger under efter søndagens forhandlinger.

»Hvis ikke vi er modige nu, og vi sikrer os, at regeringen ikke smutter af krogen bagefter med Enhedslisten - det er derfor vi skal lave et byrdestop - så er det os alle sammen, der kommer til at betale«.

Er byrdestoppet et ultimativt krav for jer?

»Vi stiller ikke nogen ultimative krav. Om vi kan presse regeringen til det, det vil forhandlingerne jo vise, men jeg kan jo ikke diktere et byrdestop«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ligner en ensidig forestilling

Forhandlingerne om regeringens vækstplan ligner en ensidig forestilling, men Venstre og de Konservative i rollerne for aftalepartnere.

Oppositionens krav retter sig - ud over byrdestoppet - mod en øget indsats for at komme en del af grænsehandlen til livs gennem afgiftsnedsættelser på eksempelvis øl og sodavand.

Men også en mere vidtgående boligjobordning - som Venstre og de Konservative selv indførte, da sad i regeringskontorerne - er på især de Konservatives ønskelisten.

Netop boligjobordningen, der giver fradrag for håndværkerregninger, var hovedretten på menuen mellem parterne søndag.

Regeringen har i sit udspil til vækstforhandlingerne genoplivet ordningen efter i første omgang at have sløjfet den.

Og på kort sigt er boligjobordningen faktisk den bærende kraft i skabelsen af arbejdspladser i år og til næste år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden