0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Løkke er villig til kompromis om arveafgift

Oppositionslederen er klar til at forhandle om arveafgiften i vækstpakken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Forhandling. Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen er villig til at tale procenter, når det gælder arveafgiften.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En total afskaffelse af arveafgiften for familieejede virksomheder er ikke et ultimativt krav, for at oppositionen kan lægge stemmer til regeringens vækstplan.

Mindre kan også gøre det, antyder Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, der ikke har hørt fra finansminister Bjarne Corydon (S), siden parterne gik hver til sit i går eftermiddag.

Vil Corydon gå med til en sænkelse af arveafgiften, der i dag ligger på 15 procent, kan forhandlingerne genoptages, siger Venstres formand efter et gruppemøde i Venstre.

»Det ville være en imødekommelse, hvis regeringen foreslog det«, siger Løkke.

»Man skal aldrig være ultimativ i en forhandling«, lyder det videre.

LÆS OGSÅ

Det er kun tvisten om arveafgiften i familieejede virksomheder, der holder Venstre, de konservative og Liberal Alliance fra at stemme for anden halvdel af regeringens vækstplan, der blandt andet sænker selskabsskatten med tre procentpoint.

Venstres formand undrer sig over finansminister Bjarne Corydons »manglende imødekommenhed« på arveafgiften.

»Normalt er det sådan, at hvis en mindretalsregering skal have hjælp fra en opposition til at komme igennem med alt, hvad den har foreslået, så er den også nødt til at give noget den anden vej«, siger han.

Vi snakker 5.000 arbejdspladser

En total fjernelse af arveafgiften vil koste statskassen ca. 1 mia. kroner, og pengene findes allerede inden for væksplanens budget, mener oppositionspartierne.

»Det fortrænger ikke et eneste af de initiativer, som regeringen er spillet ud med. Der skal ikke findes én ekstra krone, og derfor synes vi også, at regeringen skulle være imødekommende«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Samtidig vil en fjernelse af arveafgiften give flere job, mener han:

»Vi har måske 10.000 virksomheder, der skal generationsskiftes inden for de kommende år. Det kan berøre hen ved 250.000 arbejdspladser. Hvis der bare er et par procent af de arbejdspladser, der kommer i klemme, fordi man er nødt til at tømme virksomheden for kapital, eller omvendt - hvis virksomhederne kan skabe to procent flere arbejdspladser, fordi virksomheden kan få lov at beholde kapitalen, så snakker vi 5.000 arbejdspladser«, siger Lars Løkke Rasmussen.

LÆS MERE

Politiken.dk erfarer, at Venstre, de konservative og Liberal Alliance mødes til en drøftelse om det videre forløb kl. 15.00.

Læs mere: