Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SIMON FALS
Foto: SIMON FALS

PROTEST. Demonstranter i Fælledparken piftede og råbte slagord mod overborgmester Frank Jensen (S) under hans 1. maj tale. De er vrede over regeringens nedskæringer på det sociale område.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Derfor blev der buh'et af Frank: De lytter jo ikke til os

Vreden mod regeringspartierne skyldes 'løgne' og svigt, siger en af de mange, der protesterede under 1. maj-taler.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»De lytter ikke til befolkningen, så hvorfor skal vi lytte til dem?«.

Det spørgsmål kommer Frederik Ledegaard fra Socialistisk Ungdomsfront med. Han var en af de københavnere, der ivrigt buhede og piftede, da den socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen og SF's partileder Anette Wilhelmsen talte i Fælledparken.

De blev mødt af en kakofoni af vredesudbrud, øvråb og protester fra tilhørerne ved det støre 1. maj-arrangement.

LÆS OGSÅ

De lytter jo ikke til os, når vi sidder og snakker til dem. Så må vi råbe lidt højere.

Skylden er deres egen, mener Ledegaard.

»Det er så enkelt, at vi lige nu har en regering, der har lovet en masse ting - at fjerne fattigdom og arbejdsløshed og at lade være med at pille ved uddannelsesstøtten. Ingen af de ting har de overholdt«, lyder hans begrundelse for at deltage i protesterne.

»Der er ingen opbakning tilbage. Vi må som befolkning kunne lockoute dem lige som de gjorde med lærerne. Vi er om nogen deres arbejdsgivere«, forklarer han.

Vred over kommunal kurs i kæmpebyggeri
Ledegaard - der er med i den politiske ungdomsorganisations regionskoordinationsgruppe i hovedstaden - var med i første række, da overborgmesteren steg op på talerstolen.

Og SUF-repræsentanten var med til at råbe 'Løgnere' og 'Solidarisk metrobyggeri - overenskomst nu' mod den socialdemokratiske topfigur i hovedstaden.

LÆS MERE

Det sidste henviser til et af de problemer, der efter Ledegaards mening er med til at belaste den socialdemokratiske politik. Metrobyggeriet i hovedstaden ejes af Københavns Kommune sammen med Frederiksberg Kommune og staten.

Det eneste, de har gjort de seneste to år, er at gøre det værre for arbejderne og de studerende.

Alligevel er byggeriet af metroen plaget af en række mangler, mener SUF-medlemmet, der peger på, at der ikke er nogen overenskomst, at det er Danmarks farligste arbejdsplads og at der blot er to lærlingepladser på byggeriet, selv om det ifølge de faglige organisationer kunne rumme 400 lærlinge.

LÆS ARTIKEL

Det kunne Københavns Kommune med Frank Jensen i spidsen gøre bedre, mener Frederik Ledegaard.

»Det er ikke fordi, vi ikke mener, at han ikke har ret til at tale. Det skal han nok få masser af gange«, siger han om tilråbene mod overborgmesterens tale. Problemet er, at der ikke lyttes til folket, mener han.

»De lytter jo ikke til os, når vi sidder og snakker til dem. Så må vi råbe lidt højere«, konkluderer han.

'Regeringen fører blå politik'

Sammen med de øvrige protesterende mod de socialdemokratiske taler ønsker han et kursskifte, så SF og Socialdemokratiet begynder at føre en politi, der læner sig mere mod venstre.

»De kalder sig et rødt parti. De er på Fælleden den 1. maj. Men det eneste, de har gjort de seneste to år, er at gøre det værre for arbejderne og de studerende«, siger Ledegaard.

LÆS MERE

»Vi har haft en blå regering, der førte blå politik. Men de sagde i det mindste, at de var blå. Den her regering sagde, at den ville føre en rød politik og så fører den en blå politik«, slutter han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden