Demokrati. I modsætning til i fjor er antallet af menige borgere ved Folkemødet på Bornholm enormt.
Foto: ADRIAN JOACHIM (arkiv)

Demokrati. I modsætning til i fjor er antallet af menige borgere ved Folkemødet på Bornholm enormt.

Politik

Folkemødet 2012: Antallet af deltagere på Folkemødet er eksploderet

Med 27.000 gæster udråber arrangørerne Folkemødet på Bornholm til en succes.

Politik

I fire dage har det myldret i Allinge på Bornholm. På de mere end 700 forskellige politiske events, der har været i løbet af Folkemødet 2012, har politikere, interesseorganisationer, lobbyister og foreninger og ikke mindst folket blandet sig med hinanden, og det i en grad, at arrangøren udråber Folkemødet til at være en succes.

»Vi vidste på forhånd, at politikerne, mediefolkene og organisationerne ville møde talstærkt frem, og vi forventede også, at rigtig mange borgere ville være med. Men at så mange borgere er kommet til Allinge, er en meget stor og meget positiv overraskelse«, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll.

LEDER

Da det første folkemøde blev afholdt sidste år, deltog 10.000 personer i arrangementet. I år har der ifølge Bornholms Politi været mere end 27.000 deltagere på Folkemødets første tre dage. Det betød blandt andet, at telefonnettet over øen blev så stærkt overbelastet, at TDC måtte sende teknikere i gang med at sætte nye telefonmaster op og forstærke telefonnettet.

»Når der kommer så mange flere mennesker, end vi havde turdet håbe på, kan det ikke undgås, at det knirker nogle steder. Så det er helt sikkert, at vi i evalueringen af Folkemødet 2012 vil være stærkt fokuserede på, hvordan vi næste år skal geare Allinge og resten af øen til Folkemødet 2013. Vi skal have set på hele logistikken, så vi kan tage godt imod alle, der vil være med«, siger Winni Grosbøll.

Pia K: Folkemødet skal væk fra Bornholm

Men selv om tilfredsheden med arrangementet generelt er stor blandt deltagerne, burde arrangementet ikke blive gentaget på Bornholm. Det holder Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, fast i.

Hun har foreslået, at Folkemødet flyttes til en andre egne i Danmark, og det gentager hun på Bornholm.

SKRIV

»Jeg har stor respekt for, at de klarer det så godt, og her er så smukt og vi alle sammen føler os godt tilpas. Men de ved det jo godt på Bornholm - at det ville være mest retfærdigt, hvis man flyttede det til andre yderområder. Det kunne være Lolland, Samsø eller den jyske vestkyst«, siger Pia Kjærsgaard.

»Jeg synes, man burde vurdere, hvilke steder i Danmark, som trænger til de par dages opmærksomhed, som Bornholm får nu. Det er godt for Bornholm, men det ville det også værefor de andre steder. Det ville give en opblussen til lokalområdet. Så hvis retfærdigheden skal ske fyldest, burde det være sådan«, siger Pia Kjærsgaard.

Folkemødets sidste arrangementer afholdes i dag, søndag.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce