Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Corydon erkender: Vi har forsømt produktiviteten

Økonomer er enige med finansministeren: Øget effektivitet på arbejdspladserne bør være fokusområde.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden 1990'erne er der arbejdet med langsigtede planer, som har fokuseret på at øge arbejdsudbuddet og sikre holdbarheden i den offentlige økonomi. Og sådan skal der også arbejdes med at øge produktiviteten, mener finansminister Bjarne Corydon (S).

Det er en erkendelse, der har modnet sig i regeringens første år, og det vil præge den politiske dagsorden de næste to år, fortæller finansministeren til Information.

»Når man sidder og arbejder med det, opstår der jo også en diskussion om, om vi ikke har forsømt at have et samlet systematisk fokus på vækst og produktivitet, som vi nu har haft på offentlige finanser«, siger Corydon.

»Der må svaret siges at være ja. Det har vi i et vist omfang forsømt i Danmark. Der er ikke blevet arbejdet med det systematisk på samme måde, som når det gælder holdbare offentlige finanser. I regeringsgrundlaget blev der i langt højere grad fokuseret på at øge arbejdsudbuddet end på at forbedre produktiviteten«.

Der skal fokus på produktivitet Og han medgiver, at det først er i Vækstplan DK, at regeringen for alvor sætter fokus på produktiviteten.

»Vi bliver nødt til mere systematisk at arbejde med vækst og produktivitet«.

»Det er klart et perspektiv, der er blevet skærpet og udviklet, mens de tre partier, der sidder i regering, har siddet der sammen og har haft et samarbejde i maskinrummet«, siger Bjarne Corydon.

Økonomer er enige

Bo Sandemann Rasmussen, økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, er enig med ministeren.

»Med det fokus, der har været på øget arbejdsudbud, er det nok passende at kigge lidt mere på produktiviteten nu, siger Bo Sandemann Rasmussen til Information.

Også økonomisk vismand Michael Svarer mener, at der er behov for et fokusskift.

»Man har gjort rigtig meget i retning af at øge arbejdsudbuddet. Den anden store udfordring, dansk økonomi står over for, er, at produktiviteten er faldende«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden