Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN

Annette Vilhelmsen co. indledte i dag den politiske sæson ved deres sommergruppemøde i Nyborg på Fyn.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vilhelmsen: Min linje er den, regeringen har lagt

Samtidig lover ministeren at sætte »social dagsorden«, som SF-vælgere kan genkende.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF-formand Annette Vilhelmsen slår på partiets sommergruppemøde fast, at hun med sin nye post som social-, integration-, og børneminister vil sætte en »social dagsorden«.

Samtidig kalder hun det i dagens Politiken »bekymrende«, at en undersøgelse fra Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev viser, at kun 27 procent af danskerne hellere vil klare sig selv end at bede det offentlige om hjælp i form af sociale ydelser.

LÆS OGSÅ

»Jeg synes, det er bekymrede, hvis resultatet af undersøgelsen betyder, at man opgiver tanken om at være selvforsynende. Men det også vigtigt, at de mennesker, der har behov for hjælp, kan få det. Og i dag har vi jo netop ydelser, som man får, fordi man har et behov. Det mener jeg stadig, at man skal have mulighed for at få i fremtiden«, siger Vilhelmsen.

Forgænger ville stramme op
Tilbage i 2011 udtalte Annette Vilhelmsens forgænger på socialministerposten, Karen Hækkerup (S), at, »vi har brug for en debat om det normskred, som jeg på nogle områder kan se i Danmark, hvor vi i for lang tid har været for fokuserede på, hvad vi kan få, og for lidt fokuserede på vores eget ansvar for at bidrage til fællesskabet«.

Et budskab, der blandt andet fik opbakning af statsministeren i hendes nytårstale samme år.

En socialdagsorden til SF-vælgere

På SF’s sommergruppe slog den nye socialminister fast, at hun med sin nye titel som social- integrations- og børneminister vil sætte en »social dagsorden«, som SF vælgerne ville kunne genkende.

Betyder det, at vi vil se ændringer i den generelle linje, som Karen Hækkerup bebudede i 2011, nu hvor du er socialminister?

»Det er vigtigt for os, at vi skal have et stærkt velfærdssamfund. Og hvis det skal være stærkt, så skal vi også have hjælp fra fællesskabet. Og omvendt skal man kunne få hjælp, når man har behov for det. Men det må jo ikke være sådan, at man pludselig mister tilliden til, at man også skal give til fællesskabet«, siger Annette Vilhelmsen til politiken.dk

LÆS OGSÅ

Så er linjen den samme som under Karen Hækkerup, eller har den ændret sig?

»Linjen er den, regeringen har lagt, og den ligger også under min linje«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden