Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sass. »Han er jo nærmest blevet folkeeje«, siger Sigge Winther Nielsen om Henrik Sass Larsen.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Sass. »Han er jo nærmest blevet folkeeje«, siger Sigge Winther Nielsen om Henrik Sass Larsen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vælgerne har tillid til Henrik Sass Larsen

Regeringen er styrket med den nye erhvervs- og vækstminister, mener 39 procent.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire ud af ti vælgere - 39 procent - mener, at det har styrket regeringen, at Henrik Sass Larsen for to uger siden blev udnævnt til ny erhvervs- og vækstminister.

Det fremgår af en meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken.

38 procent mener, at Sass hverken har styrket eller svækket regeringen, mens 13 procent mener, at han har svækket Thornings regering.

Nummer fire på listen

Samtidig stryger den nye minister direkte ind på en fjerdeplads på listen over ministre, som vælgerne forventer vil klare sig bedst. 25 procent af de adspurgte tror, at Sass er blandt de tre ministre, der vil få størst succes.

Kun økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), finansminister Bjarne Corydon (S) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) møder større tillid fra befolkningen.

Målingen er interessant, mener Politikens politiske analytiker, Sigge Winther Nielsen.

»Før sagen med Suzuki-Torben og PET's sikkerhedsgodkendelse var der ikke særlig mange, der vidste, hvem Henrik Sass Larsen var. Han var ikke særligt folkelig forankret, og han havde for eksempel ikke de højeste personlige stemmetal i Køge, hvor han bor. Nu gør han så comeback og har virkelig fået medvind. Han er jo nærmest blevet folkeeje«, siger Sigge Winther Nielsen.

'Sass-effekten' har dog fortsat til gode at slå igennem i meningsmålingerne, hvor rød blok i en ny meningsmåling mister terræn - 1,5 procentpoint - til Lars Løkke Rasmussen og de borgerlige partier.

Socialdemokraterne går blot 0,8 procentpoint frem i forhold til seneste måling i juni, så de nu står til 18,9 procent af stemmerne.

»Det er egentlig ikke så overraskende med den type rokade, regeringen lavede. Der blev hverken fremlagt ny politik eller indsat kendisser i regeringen, og derfor er status quo det, vi må forvente, når vi kigger på de historiske erfaringer med ministerrokader«, siger Sigge Winther Nielsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden