Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Thorning er klar med en plan for færre hjemløse

Regeringen vil torsdag præsentere sin plan for det sociale område med konkrete mål, der skal nås inden 2020.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil regeringen på torsdag præsentere sin 2020-plan med konkrete mål for det sociale område, som skal nås inden 2020.

Planen vil blandt andet lægge op til, at antallet af hjemløse i Danmark skal reduceres markant. Ifølge Statsministeriet vil der dog først blive sat tal på ambitionen, når planen bliver fremlagt på et pressemøde efter et regeringsseminar i Helsingør.

»Vi har pligt til at huske på, at samfundet har blinde vinkler. Derfor vil vi nu sætte projektøren på dem, der ikke nødvendigvis bliver løftet, når resten af samfundet er i vækst«, siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse.

De kan ikke råbe op selv

Planen ventes at omfatte en række emner inden for det sociale område.

Medlemmer af regeringen har tidligere talt om, at der skal sættes mål for færre narkodødsfald i 2020, at der skal være færre hjemløse i 2020, og at alle børn, der starter i skole, skal kunne tilstrækkeligt godt dansk.

Helle Thorning-Schmidt ønsker dog ikke at gå i detaljer med planen før fremlæggelsen torsdag, men siger:

»Det handler om mennesker, som de færreste danskere møder i deres hverdag. Det handler om mennesker, som dybest set har svært ved at råbe op selv. Derfor har vi brug for en fælles forpligtelse. Derfor vil vi i regeringen på torsdag for første gang fremlægge nogle sociale 2020 mål«, siger Helle Thorning-Schmidt i pressemeddelelsen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden