Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Skatter. Lars Løkke og Venstre kritiseres for at have sat skatter og afgifter i vejret 137 gange under den borgerlige regering, men afviser og siger, at det ofte var som led i en anden afgifts- eller skattenedsættelse.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Skatter. Lars Løkke og Venstre kritiseres for at have sat skatter og afgifter i vejret 137 gange under den borgerlige regering, men afviser og siger, at det ofte var som led i en anden afgifts- eller skattenedsættelse.

Politik

Løkke hævede skatter og afgifter 137 gange

Socialdemokraterne kalder Venstres politik for hykleri efter afsløring af skattestigninger under VK.

Politik

»Det skal ikke være dyrere at være dansker«.

Sådan skriver Venstre på sin hjemmeside, hvor parolen udråbes som en af partiets to såkaldte »forsvarslinjer« for tiden som oppositionsparti.

Men nu viser en opgørelse over skatte- og afgiftsstigninger fra Skatteministeriet, at afgiftsskruen fik 137 nøk opad i løbet af Lars Løkke Rasmussens tid som regeringschef.

LÆS ARTIKEL

Det svarer i snit til en stigning om ugen fra Løkkes tiltræden i april 2009 til valgnederlaget i september sidste år, og derfor klinger Venstres »forsvarslinje« hult, mener Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen.

»Det er totalt hykleri, når Løkke kritiserer regeringen for at have hævet nogle skatter for erhvervslivet, når Løkke i sin korte tid som statsminister selv hævede erhvervsskatterne over 100 gange«, siger Thomas Jensen.

Venstre er forundret

Hos Venstre har man kun hovedrysten til overs for beskyldningen.

»Jeg er noget forundret over hele diskussionen. Jeg troede, at budskabet fra regeringen var, at vi gav ufinansierede skattelettelser«, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, og fortsætter:

»Men nu beskyldes vi tværtimod for at have hævet skatter og afgifter. Det ville da være rart, hvis Socialdemokraterne besluttede sig for, hvad de mener«, siger han.

LÆS OGSÅ

Han påpeger, at de mange stigninger i de fleste tilfælde blev opvejet af andre lempelser.

Men gjorde de 137 skattestigninger det ikke dyrere at være dansker?

»De skal ses i forbindelse med den skattereform, vi gennemførte i 2009, som gav den største nedsættelse af skatten på arbejde siden indkomstskattens indførelse i 1903«, forklarer Torsten Schack Pedersen.

Ifølge opgørelsen steg skatter og afgifter for erhvervslivet 104 gange under Løkke, mens det sideløbende blev til 33 stramninger af skatteskruen for privatpersoner.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce