Talentløs. Manu Sareens hang til at komme i pressen er omvendt proportionelt med hans vilje til at sætte sig ind i tingene. Synes Christian Langballe her på DF's landsmøde. Ikke en fan af vores kirkeminister.
Foto: CHRISTIAN KLINDT SØLBECK/POLFOTO

Talentløs. Manu Sareens hang til at komme i pressen er omvendt proportionelt med hans vilje til at sætte sig ind i tingene. Synes Christian Langballe her på DF's landsmøde. Ikke en fan af vores kirkeminister.

Politik

DF'er tordner mod minister: Magtsyg enevoldskonge

Ordet er frit på Dansk Folkepartis årsmøde.

Politik

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) er prygelknabe på Dansk Folkepartis årsmøde, efter at han i går varslede behov for flere kirkelukninger.

Partiets kirkeordfører, Christian Langballe, kalder i dag ministeren »inkompetent«, »uvidende« og »magtsyg«.

LÆS OGSÅ

»Det er typisk for Manu Sareen, så malplaceret han opfører sig i alle sammenhænge, at han samme dag, hvor seks kirker bliver reddet, går ud og siger, at nu skal der lukkes kirker i Danmark. 200 angiver han som tal«, konstaterer Langballe og sætter så trumf på:

»Det virker som om, han ser det som sin fornemmeste opgave at skade og ødelægge folkekirken. Manu Sareens hang til at komme i pressen er omvendt proportionelt med hans vilje til at sætte sig ind i tingene. Han er uden tvivl den mest inkompetente og uvidende kirkeminister, vi har haft. Han opfører sig som en magtsyg enevoldskonge«, siger Langballe, der herefter kaster sig over den nye stormoské i Københavns nordvestkvarter.

Moskebyggeriet »vidner om vores selvforagt og knæfaldet for Islam«, siger Christian Langballe.

»I København står en stormoské næsten klar med en minaret og hele pivtøjet. Den er støttet af Qatars muslimske broderskab, og tro mig, den vil blive en rugekasse for den værste ekstremisme og fanatisme«, siger folketingsmedlemmet.

Udfaldet finder sted under den frie debat på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning Kongrescenter, hvor medlemmerne får luft for klassiske DF-mærkesager.

Trine Olesen fra Aalborg er uddannet folkeskolelærer og var for noget tid siden vikar i en folkeskole med mange elever med anden etnisk herkomt.

»For en kort bemærkning«, lader hun partifællerne forstå fra talerstolen.

»Jeg blev udsat for omvendt racisme. Jeg havde øreringe på, ligesom jeg har i dag, hvor der var et dansk kors. En flok somaliske piger nægtede at se på mig, lytte til mig og acceptere mig som den autoritet, jeg var, af den ene grund, at jeg bar et kristent symbol«, siger Trine Olesen fra Aalborg.

»Vi må simpelthen som samfund trække en streg i sandet og sige, at det her vil vi ikke finde os i«, siger hun.

»Der er kun os til at stoppe det. Stop det«.

Jette Plesner Dali fra Frederiksberg taler dunder mod, at der i hendes kommune er udsigt til nedskæringer i social- og sundhedsforvaltningen, mens »indvandrerne får positiv særbehandling«.

»300 indvandrerkvinder kan få gratis svømmeundervisning på sikker og tryg afstand af os andre. Kommunalbestyrelsen betaler. Men er man ældre, syg eller handicappet ser det lidt anderledes ud«, har hun observeret, og Kenneth Kristensen Berth fra Hvidovre stemmer i.

Når hospitaler afskaffer svinekød i deres middagsretter og indfører halal-slagtet kød for alle, er der behov for en værdikamp, siger Kenneth Kristensen Berth.

»Der er kun os til at stoppe det. Stop det«, siger DF’eren.

Frederik Jens Pedersen fra Slagelse går på talerstolen og fortæller om en polak, han har hørt om, der hverken kunne dansk eller engelsk, og som var nødt til at tegne en tegning for at fortælle, at en af hans kolleger lå på bunden af en udgravning med to brækkede ben«.

»Vi skal have en ordning om, at alle forstår hinanden på en arbejdsplads«, kræver DF'eren fra Slagelse.

Små 900 medlemmer af partiet deltager i årsmødet, der er det 18. af sin slags, og Kristian Thulesen Dahls andet, efter at han for et år siden overtog magten efter Pia Kjærsgaard.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce