Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rangvid-anbafling. »Vi kommer ikke til at ændre i forhold til ejendomsværdibeskatningen«, siger Henrik Sass Larsen.
Foto: MARTIN LEHMANN

Rangvid-anbafling. »Vi kommer ikke til at ændre i forhold til ejendomsværdibeskatningen«, siger Henrik Sass Larsen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen er klar til at følge alle 18 anbefalinger - på nær én

Henrik Sass Larsen ser positivt på det meste af forslagene fra Rangvid-rapporten om finanskrisen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen er klar til at se på, om 17 ud af Rangvids-udvalgets 18 anbefalinger til at undgå en ny finanskrise, skal ophøjes til lov.

Det eneste, erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) på forhånd udelukker, er at pille ved fastfrysningen af boligskatterne.

»Vi kommer ikke til at ændre i forhold til ejendomsværdibeskatningen. Så den anbefaling vil vi ikke tage til os. Men resten af dem vil vi vurdere og se på, om vi kan efterkomme«, siger Henrik Sass Larsen på et pressemøde i Erhvervs- og Vækstministeriet onsdag formiddag.

LÆS OGSÅ

Et bredt flertal i Folketinget har som led i skatteaftalen fra 2012 bestemt, at ejendomsværdiskatten fastholdes frem til 2020. Fastfrysningen betyder, at boligskatterne ikke følger boligprisernes udvikling.

En ændring af ejendomsbeskatningen kan ifølge Rangvid-rapporten gennemføres uden en ændring i det aktuelle beskatningsniveau og vil lægge en dæmper på udsvingene i boligpriserne og bidrage til en mere stabil udvikling i den finansielle sektor.

Cevea: En stor fejltagelse

Hos tænketanken Cevea begræder direktør Kristian Weise, at regeringen allerede på forhånd har udelukket at se på fastfrysning af boligskatten.

»Det er en stor fejltagelse, at politikerne allerede har udelukket at lytte til Rangvid-udvalgets anbefaling om at ændre ved ejendomsværdiskatten«, siger han i en skriftlig kommentar.

»Vi ved, at fastfrysningen af ejendomsværdiskatten var en af årsagerne til boligboblen, og at skattestoppet er med til at øge uligheden. Derfor bør Folketinget overveje særdeles grundigt, om ejendomsværdiskatten stadig skal være fastlåst i kroner og øre«, fortsætter Ceveas direktør.

LÆS OGSÅ

Hos Det Radikale Venstre åbner erhvervsordfører Andreas Steenberg for at se på boligskatternes fastfrysning, når den nuværende skatteaftale udløber om syv år.

»Vores holdning er klar: på længere sigt er vi klar til at se på boligskatterne, som udvalget anbefaler, men vi står bag reformen som varer indtil 2020«, skriver han i en kommentar.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden