Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vækst. Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen fastholder, at regeringens finanspolitik direkte vil svække væksten næste år.
Foto: KASPER LØFTGAARD (arkiv)

Vækst. Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen fastholder, at regeringens finanspolitik direkte vil svække væksten næste år.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overvismand trods optimisme: Regeringens finanspolitik er stadig alt for stram

Den offentlige vækst skal i vejret allerede fra næste år, fastholder vismændene.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om landets statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), i går kunne fortælle om en »forsigtig optimisme« i dansk økonomi, fastholder de økonomiske vismænd, at regeringens finanspolitik er alt for stram.

Det skriver Børsen.

Vismændene mener, at regeringens finanspolitik direkte vil svække væksten i 2014, og mener, at regeringen i stedet bør give plads til en vækstpakke på 10-12 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ

»Der er ikke sket noget, der ændrer vores anbefalinger i finanspolitikken«, siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til Børsen:

»Vi har i forhold til vores anbefaling i finanspolitikken allerede taget udgangspunkt i en markant forbedring af vækstudsigterne fra næste år. Jeg har svært ved at se, at det kan gå voldsomt meget bedre, end vi har regnet med«, siger han.

Økonomisk ansvarlighed

I vismændenes forårsrapport anbefalede de regeringen at fremrykke væksten i det offentlige forbrug for at sikre vækst og beskæftigelse allerede fra næste år. I stedet for at følge den nuværende plan, som betyder, at væksten i det offentlige vil blive mindst i 2014 og størst i 2017.

LÆS DEBAT

Det samme siger økonomiprofessor ved Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen, der dog giver statsministeren ret i, at der er en svag optimisme at spore, men det er slet ikke nok.

»Det skulle være et meget kraftigt stemningsskifte, for at man skal sige, at vi i hvert fald ikke skal stimulere mere«, siger han til Børsen.

Regeringen vil senere på måneden fremlægge deres udspil til næste års finandslov.

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil ikke over for Børsen forholde til vismændenes opfordring, men siger, at regeringen fra »dag ét har haft økonomisk ansvarlighed som sin mærkesag«:

»Det er regeringens klare linje, at vi skal bruge de muligheder, vi har, for at holde hånden under beskæftigelsen, men vi skal gøre det inden for rammer af EU-henstillingerne og budgetloven«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden