Spørgetime. »Jeg synes, det var sjovt. Men det var ikke kun sjovt, det var også politisk vigtigt, fordi vi fik klargjort nogle af de forskelle, der er«, siger Helle Thorning-Schmidt til pressen uden for folketingssalen. - Foto:
Foto: JENS DRESLING

Spørgetime. »Jeg synes, det var sjovt. Men det var ikke kun sjovt, det var også politisk vigtigt, fordi vi fik klargjort nogle af de forskelle, der er«, siger Helle Thorning-Schmidt til pressen uden for folketingssalen. - Foto:

Politik

Helle Thorning-Schmidt: »Det var ikke kun sjovt, det var også politisk vigtigt«

Statsministeren mener, spørgetimen afslørede nogle vigtige forskelle mellem S og V.

Politik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er begejstret for Folketingets nyeste debattiltag og roser både form og indhold.

»Jeg synes, det var sjovt. Men det var ikke kun sjovt, det var også politisk vigtigt, fordi vi fik klargjort nogle af de forskelle, der er«, siger Helle Thorning-Schmidt til pressen uden for folketingssalen.

I løbet af spørgetimen fik Venstre, Dansk Folkeparti, de konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten mulighed for på to minutter at stille spørgsmål til statsministeren, der så fik to minutter til at svare. Herefter fik partilederen ordet to gange á et minut med tilsvarende korte svar til statsministeren.

LÆS MERE

Men selvom det var Lars Løkke Rasmussen, Kristian Thulesen Dahl, Lars Barfoed, Anders Samuelsen og Johanne Schmidt-Nielsen, der stillede spørgsmål, mener statsministeren, at debatten afslørede nogle væsentlige forskelle på især regeringen og Venstres politik.

»Vi fik klarlagt, at Venstre er meget optaget af nulvækst, og at de ikke synes, at det at kunne tjene 2.000 kroner om måneden til sig selv er et nævneværdigt beløb«, siger statsministeren og tilføjer:

»Jeg kan konstatere, at Lars Løkke ikke synes, det beløb, rigtig mange mennesker får ud af at få et lønnet arbejde, er et stort eller nævneværdigt beløb. Han sammenligner det oven i købet med, at man bare kan gå ud og købe et par sko for det«.

Ikke helt på britisk niveau

Der var lagt op til, at debatduellen mellem Folketingets partiledere skulle minde lidt mere om debatterne i det britiske underhus, hvor uenighederne ofte bryder ud i lys lue. Og selv om replikskifterne aldrig nåede de højder, er Helle Thorning-Schmidt ganske godt tilfreds.

»Man skal huske på, at man i Storbritannien har haft flere hundrede år til at udvikle den her tradition for debatter, og man har en helt anden kultur omkring debatterne, ikke så mange partier, og man sidder direkte over for hinanden og har en helt anderledes konfrontation. Det har vi heldigvis ikke i Danmark«, siger statsministeren.

LÆS OGSÅ

Til trods for indtil flere spørgsmål om den verserende skattesag og den nyeste udvikling med det omstridte anonyme brev, hvis afsender fortsat ikke er stået frem, afviser statsministeren at komme med kommentarer.

»Jeg har helt fra starten besluttet mig for ikke at kommentere den sag. Det har jeg ikke gjort på noget tidspunkt, og det agter jeg heller ikke at gøre i dag«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Næste planlagte spørgetime med statsministeren er 5. november.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce