I dag er der ny afhøring i Skattesagskommissionen efter 'brevattentatet'

Hår fundet i anonymt brev er blevet dna-analyseret

Politik

I denne uge venter Københavns Politi svar på den dna-prøve, der er det foreløbigt eneste spinkle spor i sagen om det anonyme brev, der sidst i september skabte rav i Skattesagskommissionen.

Brevet fik med dags varsel kommissionen til at udsætte de sidste to dage med afhøring af de personer, som kommissionen mener kan bidrage med oplysninger om, hvad der skete i sommeren 2010, da Skat København behandlede Helle Thorning-Schmidts og hendes mand, Stephen Kinnocks, skatteforhold. Var der tale om ulovlig påvirkning af processen, og hvem lækkede den fortrolige skatteafgørelse et år efter, midt i en valgkamp?

Anonymt brev langer ud efter ledende venstrefolk Efter afhøring af næsten 50 vidner siden august 2012 var kommissionen ellers i slutningen af september i år nået til den store finale, hvor fire af sagens absolutte hovedpersoner skulle genafhøres: daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og hans daværende spindoktor, Peter Arnfeldt, samt daværende departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, og daværende produktionsdirektør Steffen Normann Hansen.

Den anonyme brevskriver påstod, at ledende venstrefolk havde været langt tættere på behandlingen af Thorning-familiens skattesag i 2010, end det er kommet frem i kommissionen, når Lund Poulsen, daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og daværende politisk ordfører for Venstre, Peter Christensen, har vidnet i kommissionen.

Havde brevskriveren ret, ville det ændre kommissionens arbejde drastisk.

Men brevskriveren fulgte ikke hverken politiets eller kommissionens opfordring om at henvende sig og aflevere det usb-stik med dokumentation for sine påstande, som var omtalt i brevet. Tilbage var et enkelt muligt spor: et hår, der blev fundet i kuverten.

Det er nu dna-analyseret, men om det på nogen måde kan føre politiet til den anonyme brevskriver, er stærkt tvivlsomt.

Og i dag genoptages de udsatte afhøringer i kommissionen så. Det er Peter Lofts højre hånd under skattesagen, Steffen Normann Hansen, der skal vidne.

Mistanken om urent trav under skattesagen bunder især i, at Peter Loft med Normann Hansen ved sin side holdt fem møder med Skat København om Thorningsagen og udleverede flere dokumenter til skatteregionens direktør, blandt andet fire håndskrevne linjer, som Loft ønskede med i skatteafgørelsen.

Fælde for ombudsmand

Dokumenterne er centrale i dagens afhøring. Ombudsmanden gik nemlig ind i skattesagen, fordi en journalist havde fået afslag på en aktindsigt i ministeriets orientering af Lund Poulsen om skattesagen.

Og det er kommet frem i kommissionen, at Peter Loft ville fjerne oplysningerne om de papirer, han havde afleveret til Skat København, fra en såkaldt aktliste, ombudsmanden skulle se.

Formålet var at forhindre ombudsmanden i at få øje på, hvor aktiv Loft havde været i selve skattesagen, og Steffen Normann Hansen var ifølge en række interne mail aktivt med i den manøvre. Peter Loft og Troels Lund Poulsen skal genafhøres som de sidste, og det sker 18. december. Peter Arnfeldt? Han har afvist at dukke op til ny afhøring, og det har kommissionen accepteret.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce