Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Næse. Kristian Jensen vil give Annette Vilhelmsen en reprimande.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Jensen vil give Vilhelmsen en næse for million-bommert

Socialministeren bør få en reprimande efter for tidlig støtte til Zornig.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF's formand og socialminister Annette Vilhelmsen bør modtage en næse fra enten Folketingets Socialudvalg eller Statsrevisorerne.

Det mener Venstres statsrevisor, Kristian Jensen, efter at Politiken i dag har afsløret, at socialministeren tilbage i august lovede en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens projekt »Stemmer på Kanten«, 18 dage før ansøgningsfristen udløb.

»Jeg synes, det er vigtigt, at der kommer en markering af, at det her ikke er i orden. Når man har en ansøgningsfrist, skal man ikke begynde at love penge ud, inden fristen udløber. Hun kunne jo ikke vide, om der ville komme bedre forslag«, siger Kristian Jensen, der også er Venstres næst- og gruppeformand.

Han vil om nødvendigt tage sagen op på Statsrevisorernes næstkommende møde.

»Jeg mener ikke, hun skal have en kæmpe næse, men når hun selv har sagt, at det, hun har lavet, er forkert, så er det vel grund nok til, at nogen udtaler kritik af det. Det er oplagt, at det er Folketingets Socialudvalg, der gør det, men hvis ikke de tager sagen op, vil jeg spørge, om det ikke er noget, vi skal gøre som statsrevisorer«, siger Kristian Jensen, der afviser, at der bliver tale om en egentlig undersøgelse af sagen.

LÆS OGSÅ

Minister: En fejl

Løftet om 1 million kroner fra socialministeren er foreviget i seneste afsnit af DR 2’s dokumentarserie om Zornig Andersens projekt ’Stemmer på Kanten’, der blev vist i forgårs. Socialminister Annette Vilhelmsen lægger sig i dag fladt ned.

»Jeg vil gerne medgive, at jeg var en kende for hurtigt ude med meldingen til Lisbeth Zornig Andersen og Stemmer på Kanten til Brugernes Bazar, og det var en fejl fra min side«, siger hun i et skriftlig svar til Politiken.

LÆS OGSÅ

De konservatives statsrevisorer Helge Adam Møller mener ikke, at sagen er stor nok til at blive et anliggende for Statsrevisorerne.

»Der foreligger jo en fuldt oplyst sag, hun har kvajet sig, og det indrømmer hun blankt. Hvorfor skal vi så bruge en bunke administration på at fortælle hende det igen? Det er i orden, hvis socialudvalget vil tage den op, men jeg synes ikke, der er grund til at blande Statsrevisorerne ind i det«, siger Helge Adam Møller til Politiken.

»Vi er alle sammen mennesker, og jeg håber, at hun lærer af sine fejltagelser«, tilføjer han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden