Finanslov: Her er regeringens tilbud til Enhedslisten

Regeringen er klar med en milliard årligt til ældreplejen og i alt 11 milliarder i 2014-17 i finanslovudspil.

Politik

Regeringen valgte i eftermiddag at offentliggøre den aftaleskitse til en finanslov, som Enhedslisten har fået tilbudt.

Regeringen er parat til at lave nye initiativer for i alt cirka 11 milliarder kroner i perioden 2014-17. Her er hovedpunkterne:

* Én milliard kroner årligt i 2014-17 til ældreområdet, som blandt andet skal gøre det muligt for modtagere af hjemmehjælp at få to ugentlige bade.

* 1,7 milliarder kroner i 2014-17 til øvrige forbedringer på velfærdsområdet. Det skal gå til blandt andet jobrotation, mindre brug af tvang i psykiatrien, bedre behandling af kræftramte børn, indsatsen for socialt udsatte børn og unge og socialøkonomiske virksomheder.

* 1,5 milliarder kroner i 2014-2017 til grøn omstilling. Det går blandt andet til at oprette en grøn investeringsfond med en udlånskapacitet på fem milliarder kroner, en naturfond på en milliard kroner og investeringer i kollektiv trafik, herunder et starttilskud til en letbane i Odense.

* 2,1 milliarder kroner i 2014-17 til at styrke det organiserede arbejdsmarked. Det skal ske gennem et højere fradrag for fagforeningskontingenter og en styrket indsats mod social dumping.

* 500 millioner kroner i 2014-17 til unge med lave indkomster. Det skal gå til særlig støtte til unge i risiko for hjemløshed, højere satser for forsørgere og mere lempelig modregning af arbejdsindkomst for kontanthjælp og SU.

* Besparelser på 900 millioner kroner i 2014-17 som følge af effektiviseringer annulleres.

Kilde: Finansministeriet

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce