Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Partidannelse. Tidligere radikal kulturminister Uffe Elbæk er løsgænger men starter nu et nyt parti med navnet 'Alternativet'.
Foto: MIK ESKESTAD (arkiv)

Partidannelse. Tidligere radikal kulturminister Uffe Elbæk er løsgænger men starter nu et nyt parti med navnet 'Alternativet'.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uffe Elbæk danner nyt grønt parti

Tidligere radikal kulturminister danner nyt parti, som får navnet Alternativet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk danner et nyt parti, som får navnet Alternativet, oplyser Elbæk i en pressemeddelelse.

»Hvis vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have de samme chancer, som vi har haft, kan vi ikke blive ved med at vende det blinde øje til«.

»Vi er som samfund ikke bare på vej hen til kanten, men på vej ud over den, når det gælder vores forbrug af jordens begrænsede ressourcer«, siger den tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

Vil satse på bæredygtighed Derudover vil partiet gøre det mere attraktivt for selvstændige at stifte nye virksomheder.

»Foruden at Danmark skal være et endnu mere bæredygtigt land, vil vi i Alternativet også arbejde for, at vi bliver et langt, langt mere entreprenant land«.

»Og det er ikke bare de unge, der skal have vakt deres indre iværksætter. Det er os alle sammen«, siger Elbæk, der som stifter af Kaospiloterne selv har en iværksætter i maven.

Blev beskyldt for nepotisme
Han måtte i december 2012 gå af som kulturminister. Det skete efter, at Elbæk blev beskyldt for nepotisme, da det kom frem, at han havde placeret fem arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor hans mand var ansat.

Statsrevisorerne frikendte senere Uffe Elbæk for inhabilitet i sagen.

Uffe Elbæk tog efterfølgende orlov fra Folketinget, og da han vendte tilbage, blev han De Radikales ordfører for uddannelse, forskning og innovation samt nordisk samarbejde.

Elbæk er løsgænger

17. september 2013 annoncerede Uffe Elbæk, at han havde meldt sig ud af Det Radikale Venstre. Han er fortsat folketingsmedlem, men nu som løsgænger. Ved det nylige kommunalvalg stemte han socialdemokratisk på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ

Alternativets talspersoner er ud over Elbæk Josephine Fock, der er sekretariatschef i Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) samt Torsten Gejl, der er direktør i virksomheden OCN.

Partiet præsenteres til formiddag ved et pressemøde på Christiansborg.

Her vil partiet fremlægge de overordnede politiske tanker og værdier bag Alternativet. Samtidig vil partiet redegøre for, hvordan man vil sikre, at Elbæks parti kommer på stemmesedlen ved næste valg.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden