Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
exit. Justitsminister Morten Bødskov var under heftig beskydning på samrådet i dag. Det endte med at han måtte trække sig.
Foto: DANIELHJORTH (arkiv)

exit. Justitsminister Morten Bødskov var under heftig beskydning på samrådet i dag. Det endte med at han måtte trække sig.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten Bødskov trækker sig som justitsminister

Regeringens støtteparti har ikke længere tillid til justitsminister Morten Bødskov.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten Bødskov er færdig som minister. Han trækker sig fra posten, oplyser ministeriet til Ritzau.

Justitsminister Morten Bødskov (S) trækker sig fra posten. Det bekræfter Justitsministeriet over for Ritzau.

LÆS OGSÅ

Beslutningen kommer efter et tre timer langt samråd i Folketingets Retsudvalg tirsdag, hvor Bødskov blev grillet fra alle sider af folketingssalen om et aflyst besøg på Christiania for retsudvalget i februar 2012.

Beslutning truffet øjeblikkeligt
Bødskovs beslutning blev truffet i samme øjeblik, som Pernille Skipper, retsordfører i regeringens støtteparti, Enhedslisten, gik ud efter et møde i Enhedslistens gruppeledelse og fremlagde partiets konklusion på samrådet: Partiet har ikke længere tillid til Bødskov.

»På grund af sagens omfang kan Enhedslisten ikke længere have tillid til Morten Bødskov som justitsminister«, sagde Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Samme oplysning havde hun kort forinden givet Bødskov pr telefon, og det var på den baggrund, at han valgte at trække sig.

Da Pernille Skipper blev oplyst om, at Bødskov har trukket sig som minister, var reaktionen denne:

»Det, mener jeg, er den rette konklusion«, sagde Skipper.

Balladen om Christiania

Morten Bødskov har i de seneste uger været under heftig beskydning efter et meget omtalt aflyst besøg på Christiania i 2012.

Morten Bødskov traf forud for besøget i februar beslutningen om, at Folketingets Retsudvalg ikke skulle besøge Christiania.

LÆS OGSÅ

Det skyldtes, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) vurderede, at der var forhøjet risiko forbundet med et besøg, blandt andet fordi Pia Kjærsgaard (DF) og Peter Skaarup (DF) ønskede at deltage.

Men oplysningerne om trusselsvurderingen ønskede han ikke at gå videre med til udvalget.

Derfor gav han – sammen med udvalgets daværende formand, SF'eren Anne Baastrup – en falsk forklaring om, at besøget blev aflyst, fordi Københavns politidirektør, Johan Reimann, ikke kunne deltage i det.

Og det er den falske forklaring, der altså fik Enhedslisten til at miste tilliden til ministeren, og som fik ham til at trække sig.

Det er helt bevidst, at Morten Bødskov optrapper konflikten med Pia Kjærskaard. For det er Enhedslisten, der kan vælte ham, og de kan ikke lide Pia Kjæsgaard, lyder det fra politisk analytiker Sigge Winther Nielsen. Kilde: Politiken.tv

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden