Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Talentstrategi. De dygtigste unge skal have bedre mulighed for at dygtiggøre sig, mener regeringen, V og K, der er blevet enige om en ny talentstrategi.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Talentstrategi. De dygtigste unge skal have bedre mulighed for at dygtiggøre sig, mener regeringen, V og K, der er blevet enige om en ny talentstrategi.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gymnasieelever får mulighed for at tyvstarte på universitetet

Talentstrategi skal få danske hjerner til at blomstre. Regeringen, V og K står bag.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De dygtigste gymnasieelever skal kunne tyvstarte og tage fag på de videregående uddannelser sideløbende med gymnasiestudierne.

Højtmotiverede studerende skal kunne tage ekstra fag på deres uddannelse.

Uddannelsesinstitutionerne får mulighed for at anerkende særligt talentfulde studerende med en speciel udmærkelse på deres eksamensbevis.

LÆS OGSÅ

Sådan lyder tre af initiativerne i en ny talentstrategi, som regeringen sammen med Venstre og de konservative er blevet enige om.

Den skal ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard (R) styrke talentindsatsen herhjemme og sikre, at landets bedste hjerner får mulighed for at udnytte deres fulde potentiale.

»Vores uddannelsessystem skal være i stand til at udfordre hver enkelt til at nå sit fulde potentiale, men i praksis har vi haft et uddannelsessystem, der lagde et loft over, hvor klog man måtte blive«, siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Talentet skal dyrkes

Aftalen omfatter universitetsområdet, men uddannelsesministeren udbreder forslagene til at gælde for alle de videregående uddannelser.

»Uanset om man er dygtig til fysik, musik, et håndværk eller har potentiale til at blive en fremragende pædagog, så skal man også i gymnasiet og på erhvervsuddannelserne have mulighed for at dyrke sit talent ved eksempelvis at tyvstarte på en videregående uddannelse inden for det felt, hvor man har særlige evner«, siger Morten Østergaard.

LÆS OGSÅ

Den nye talentindsats er en del af regeringens innovationsstrategi, der blev lanceret sidste år på denne tid. Ifølge Berlingske følger der dog ikke penge med den nye aftale.

Alligevel er Venstres forskningsordfører Esben Lunde Larsen godt tilfreds med, at talentindsatsen nu bliver prioriteret mere i Danmark.

»Der skal være plads til, at nogle går forrest. Der skal være plads til eliten, så danske studerende senere kan udvikle sig til at blive blandt de bedste i verden«, siger han til Berlingske og understreger, at Venstre i forbindelse med næste års finanslov og fordeling af den såkaldte forskningsreserve vil prioritere at få sat midler af til talentudvikling.

Lovforslaget om de nye talentinitiativer er nu sendt i høring.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden