AFSTEMNING. Medlemmerne af kommunalbestyrelsen i Vallensbæk skal i aften tage stilling til, om kommunens kommunaldirektør skal fyres.
Foto: Vallensbæk Kommune

AFSTEMNING. Medlemmerne af kommunalbestyrelsen i Vallensbæk skal i aften tage stilling til, om kommunens kommunaldirektør skal fyres.

Politik

I aften får omstridt kommunaldirektør sparket

Anklager om magtmisbrug mod Vallensbæks borgmester koster kommunaldirektøren jobbet.

Politik

Grove anklager om magtmisbrug og nepotisme, der så ud til at skulle vælte Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K), kommer nu til i stedet at koste bagmanden jobbet.

Kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen blev i begyndelsen af efteråret centrum i en kommunalpolitisk skandale, da han efter længere tids intern strid præsenterede Statsforvaltningen Hovedstaden for en række kritikpunkter mod sin chef.

FAKTA

Blandt andet hævdede han, at Henrik Rasmussen havde brugt skatteydernes penge til at købe et maleri, som hans kone havde malet til ham.

Vi er af den opfattelse, at han (Bjarke Steen Johansen, red.) har handlet groft uforsvarligt.

En rapport fra Kommunernes Landsforening afviste imidlertid alle Bjarke Steen Johansens påstande, og på den baggrund bliver han i aften med al sandsynlighed straffet.

Det første punkt på et lukket kommunalbestyrelsesmøde i Vallensbæk er således en afstemning om, hvorvidt kommunaldirektøren skal fyres på gråt papir, og ifølge 2. viceborgmester Søren Wiborg (A) bliver der ikke tvivl om udfaldet.

»Det er Økonomiudvalget, der er kommet med indstillingen. Økonomiudvalget består af de konservative, Venstre og Socialdemokraterne. Til sammen udgør vi 13 ud af 15 i Kommunalbestyrelsen, og vi vil alle støtte op om en afskedigelse«, siger han til politiken.dk.

Kun en er imod fyring
Statsforvaltningens tilsynsråd er i øjeblikket igang med en undersøgelse af Bjarke Steen Johansens anklager mod borgmester Henrik Rasmussen.

Men den afgørelse ønsker Økonomiudvalget altså ikke at vente på.

»Ved sidste økonomiudvalgsmøde i oktober, besluttede Økonomiudvalget at fremsende en skrivelse til Bjarke og hans forbund, Djøf, hvor vi meddelte, at vi havde til hensigt at indlede en afskedigelsesproces«, fortæller Søren Wiborg.

»Djøf er siden da kommet med et partshøringssvar, men vi synes ikke, at der er kommet nye ting frem overhovedet. Derfor kan vi lige så godt skride til at afstemning med det samme, i stedet for at vente 2-3 måneder før Statsforvaltningen kommer med sin konklussion«.

»Vi er af den opfattelse, at han (Bjarke Steen Johansen, red.) har handlet groft uforsvarligt«.

Sagen er ikke afsluttet, og derfor er det ikke rimeligt at skride til afstemning. Man bliver nødt til at vente til de konklussioner, der skal drages, er draget

DF: Det er ikke rimeligt

Kenneth Kristensen Berth fortæller, at han ikke nødvendigvis er uenig i, at kommunaldirektøren skal fyres, hvis det endegyldigt bliver slået fast, at han ikke har haft ret i sine påstande.

Men han mener ikke, at det giver mening at tage stillig til en eventuel afskedigelse, før Statsforvaltningens tilsynsråd har truffet afgørelse:

»Sagen er ikke afsluttet, og derfor er det ikke rimeligt at skride til afstemning. Man bliver nødt til at vente til de konklussioner, der skal drages, er draget. Jeg forstår ikke det hastværk«, siger han.

LÆS OGSÅ

»Vi er det eneste parti i kommunalbestyrelsen, som har valgt ikke bare at sige, at disse påstande ikke har noget på sig. Det er ikke fordi, at vi nødvendigvis tror, at borgmesteren er en farlig karl. Det er blot et spørgsmål om, at før man kan drage en konklussion, så er man nødt til at have et uvildigt organ ind over sagen«.

Bjarke Steen Johansen har, siden sagen begyndt at rulle, ladet sin fagforening Djøf repræsentere ham i medierne.

Politiken.dk har derfor forsøgt at få en kommentar til den forventede fyring fra formanden for de offentlige chefer i Djøf, Henning Thiesen, men han ønsker ikke at udtale sig, før efter aftenens afstemning.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce