Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Dong. »Vi er enige i de store linjer«, siger DF's finansordfører om salget af Dong-aktier til Goldman Sachs datterselskab.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Dong. »Vi er enige i de store linjer«, siger DF's finansordfører om salget af Dong-aktier til Goldman Sachs datterselskab.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Corydon afviser DF-klage: Vi har en aftale om Dong-salg

Dansk Folkeparti vil spænde ben for aftale om Goldman Sachs' rolle i Dong.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti kan godt glemme alt om at få ændret aftalen om salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det slår finansminister Bjarne Corydon fast, efter at DF-formand Kristian Thulesen Dahl i dagens Information protesterer mod dele af aftalen.

LÆS OGSÅ

»Jeg regner fortsat med, at tilsagnet om at støtte aftalen fra Dansk Folkeparti er gældende«, siger finansminister Bjarne Corydon (S) i en mail til Politiken.

Corydon: DF blev orienteret i oktober
Med aftalen vil Goldman Sachs investere otte milliarder kroner i det statsejede energiselskab, Dong Energy, via et datterselskab i Luxembourg. Dermed kommer den amerikanske investeringsbank til at eje 19 procent af Dong.

Aftalen, der i øjeblikket er til behandling i Folketingets Finansudvalg som et såkaldt aktstykke, giver blandt andet Goldman Sachs vetoret over udnævnelser i direktionen, ændring af vedtægter og nye investeringsområder, og det har Dansk Folkeparti, der er med i energiforliget, aldrig sagt ja til, lyder det i dag fra partiformanden.

Jo de har, mener finansministeren.

»Jeg orienterede allerede i starten af oktober forligspartierne om hovedelementerne, som vi var nået til enighed med de nye investorer om - herunder at Goldman Sachs ville få en udvidet mindretalsbeskyttelse. Dansk Folkeparti har på det grundlag klart godkendt og givet sin støtte til, at vi kunne indgå endelige aftaler. Mindretalsbeskyttelsen i de endelige aftaler afviger ikke nævneværdigt fra dengang«, siger Bjarne Corydon (S).

DF: Vi er enige i hovedtrækkene

Ifølge Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, er finansministeren og DF »gået lidt galt af hinanden«.

»Vi er jo enige i formen og har ikke nogen problemer med, at Goldman Sachs kommer ind med kapital udefra. Så han har ret i, at vi er enige i de store linjer. Men vi har fra dag ét spurgt ind til, hvad det er for nogle mindretalsbeføjelser i bestyrelsen, man vil give Goldman Sachs. Vi har ikke sagt ja til detaljerne«, siger René Christensen.

Vil du afvise, at DF alligevel ender med at gå med i aftalen?

»Djævlen ligger som bekendt i detaljen, og der er stadig behov for at få de sidste ting på plads. Men jeg håber så sandelig, at vi når til enighed. Udgangspunktet er da, at vi finder hinanden inden for de næste fjorten dage«, siger René Christensen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden