Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Invitation. Flere lokalpolitikere i København, inklusive kultur- og fritidsborgmesteren, nægter at støtte indvielsen af en ny moské på Rovsinggade.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Invitation. Flere lokalpolitikere i København, inklusive kultur- og fritidsborgmesteren, nægter at støtte indvielsen af en ny moské på Rovsinggade.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnerpolitikere boykotter indvielse af ny moske

DF og S-ordfører afviser støtte til den nye Rovsinggade-moske i København.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når den nye moske på Rovsinggade i København åbner til maj, bliver det uden deltagelse af hovedstadens nye kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF).

I dagens udgave af Berlingske tager han kraftigt afstand fra opførelsen af det kulturelle og religiøse center, som oliestaten Qatar støtter med 150 millioner kroner.

»Det er brandærgerligt, at vi i København har tilladt et momument, som står for nogle af de mest konservative islamiske holdninger, der er i Danmark. Der er jo tale om dybt troende folk, som ånder og lever for Koranens ord, og hvis man kigger på, hvem der har betalt moskeen, er der alt mulig grund til at holde øje med, om aktiviteterne holder sig inden for lovens rammer«, siger Carl Christian Ebbesen til Politiken.

Han understreger, at han ikke har tænkt sig at komme til indvielsen af den færdigbyggede moske.

S: Held og lykke Det nye center på Rovsinggade skal udover at indeholde en egentlig moske fungere som kulturcenter med indendørslegeplads, ældrecenter, restaurant, fitnesscenter, baderum og et auditorium til undervisning og konferencer.

Til den officielle indvielse af den 6.800 kvadratmeter store moske vil blandt andre dronningen, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og en række partiformænd og lokalpolitikere blive inviteret, men Socialdemokraternes integrationsordfører i København, Lars Aslan Rasmussen, har ligesom Carl Christian Ebbesen ikke tænkt sig at møde op.

»Jeg siger held og lykke med moskeen, men som demokratisk politiker og som en, der er optaget af menneskerettigheder, støtter jeg ikke noget, der har forbindelse til hverken det muslimske broderskab eller Qatar, som er en stat, der dels skaber enormt meget terror i Syrien, og som behandler deres gæstearbejdere rigtig skidt«, lyder det fra Lars Aslan Rasmussen, der selv har muslimsk baggrund.

Moské inden for rammerne af dansk lov

Dansk Islamisk Råd afviser i Berlingske, at der med de 150 millioner kroner i støtte fra Qatar også følger forpligtelser.

»Der er en ingen ekstern dagsorden her på stedet. Uanset om den dagsorden kommer fra Qatar, Saudi-Aradien eller andetsteds. Det kan jeg garantere. Dansk Islamisk Råd står for alle religiøse aktiviteter og al religiøs vejledning. Og det sker inden for rammerne af dansk lov«, udtaler formand for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Al Maimouni, til Berlingske.

Han siger samtidig, at pengene fra Qatar kun dækker byggeriet, og han håber, at private donationer og offentlige tilskud fremover vil dække driften. Både Carl Christian Ebbesen og Lars Aslan Rasmussen afviser dog at imødekomme ansøgninger om tilskud til Rovsinggade-moskeen.

LÆS OGSÅ

I oktober sidste år blev planerne om tilblivelsen af Danmarks første egentlige stormoske lanceret.

Moskeen, som skal opføres i København, skal ifølge dens støttekomitté være finansieret af danske bidrag og De Forenede Arabiske Emirater og have dansktalende imamer.

Tidligere er et forsøg på at opføre en stormoske på den tidligere militærgrund Faste Batteri i København kuldsejlet, fordi bygherrer, private investorer og politikerne ikke kunne blive enige om rammerne for projektet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden