Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

DUEL. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (tv), og de radikales ditto, Margrethe Vestager, mødes i dag i duel til Det Radikale Venstres nytårsstævne.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

DUEL. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (tv), og de radikales ditto, Margrethe Vestager, mødes i dag i duel til Det Radikale Venstres nytårsstævne.

Politik

Vestager: DF sætter inspirerende ældre-dagsorden

De radikales leder, Margrethe Vestager, roser Dansk Folkepartis indsats for landets fattige folkepensionister.

Politik

Hvis der er to partier i dansk politik, der forstår at pudse selvfølelsen af i hinandens forskelligheder, er det Dansk Folkeparti og de radikale.

Men nu anerkender de radikales leder, Margrethe Vestager, dele af den dagsorden, som Dansk Folkeparti har formået at sætte på ældreområdet.

Det sker forud for en debat med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på de radikales årlige nytårsstævne i dag.

LÆS OGSÅ

»Det, som jeg synes, er inspirerende, er, når Dansk Folkeparti sætter en dagsorden for nogle af vores fattigste pensionister«, siger Margrethe Vestager.

»Kan vi finde plads til, at de fattigste folkepensionister får en højere ældrecheck eller et større pensionstillæg, så de får et større økonomisk råderum? Der er der, hvor jeg synes, at Dansk Folkeparti rejser en interessant diskussion«, siger hun.

Ikke alle skal have det samme

Dansk Folkeparti udgav i november sidste år en ældrepjece med navnet 'Det vil vi gøre for de ældre'. Pjecen indeholder 11 forslag, der skal gøre livet bedre for de ældre - blandt andet alle ældres ret til et dagligt bad og ugentlig støvsugning og vask.

De 11 forslag blev af Finansministeriet skønnet til at koste 11 milliarder kroner, og DF blev af flere partier kritiseret for at stikke blår i de ældres øjne.

FAKTA

Den radikale leder understreger da også, at der er uenigheder:

»Der, hvor jeg så til gengæld synes, at Dansk Folkeparti er udfordret, det er, når de siger, at de vil give det samme til alle. Vi har det grundsynspunkt, at hvis vi giver alle det samme, så er der nogle, der får for meget, og - hvad værre er - nogle, der får for lidt«.

Dermed tager hun samtidig hul på en diskussion, der kort før juleferien førte til hørbare husspektakler internt i regeringen, om, hvorvidt de rigeste folkepensionister skal have samme ret til offentlige ydelser som de fattigste.

»Fra radikal side har vi længe været optaget af, hvordan vi kan sørge for, at de mest udsatte og sårbare borgere får det bedre, og at der er en balance i forhold til dem, der har haft højtlønnede job, og som kan selv«, siger Margrethe Vestager.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce