Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hændværkerfradrag. Venstre vil videreføre den ordning, der betyder, at et dansk par kan trække 30.000 kroner fra i lønudgifter til hjælp i hjemmet.
Foto: DALSGAARD MIRIAM

Hændværkerfradrag. Venstre vil videreføre den ordning, der betyder, at et dansk par kan trække 30.000 kroner fra i lønudgifter til hjælp i hjemmet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

V: Håndværkerfradrag skal forlænges

Modsat regeringen vil Venstre videreføre boligjob-ordningen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal fortsat være muligt for private at få et fradrag til renoveringen af boligen, passet børnene eller gjort hjemmet rent.

Det mener Venstre, der, i modsætning til regeringen, derfor vil videreføre den boligjob-ordning, der betyder, at et dansk par kan trække 30.000 kroner fra i lønudgifer til hjælp i hjemmet. Det skriver Berlingske.

»Det har været en langt større succes, end man havde regnet med, da ordningen blev indført. Sidste år var 270.000 mennesker, som benyttede sig af den. Der bliver skabt arbejdspladser over hele landet med det forslag«, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til avisen.

Regeringen er skeptisk Venstre vil bruge 1,75 milliarder kroner på forslaget, som er en del af det finanslovsforslag, som partiet præsenterer i dag.

Venstre vil ligeledes bringe det offentlige forskningsbudget tilbage på de 1,1 procent af bruttonationalproduktet (BNP), som det var i 2011. Dermed overbyder partiet regeringen med over en halv milliard kroner.

LÆS MERE

Men eftersom oppositionspartiet endnu ikke har fortalt, hvordan man vil finansiere forslaget om at forlænge boligjob-ordningen, så er både Socialdemokraterne og SF skeptiske over den del af Venstres udspil.

»Vi vil have fokus på at skabe job og vækst, så alt, hvad der trækker i den retning, er selvfølgelig interessant. Men det er også interessant at se, hvordan de har valgt at finansiere det. Det er ofte dér, tingene begynder at halte en smule«, siger Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen, som dog ikke vil afvise forslaget forud for forhandlingerne.

Professor: God måde at stimulere økonomien på
Ifølge økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet er boligjob-ordningen en effektiv måde at stimulere økonomien på.

»Det er et af de elementer, man kan bruge til at stimulere økonomien med, ligesom de fremrykkede offentlige investeringer. Man får relativt meget beskæftigelse per miliard kroner, man bruger på boligjobordningen, fordi den stimulerer flere parametre«, siger Bo Sandemann Rasmussen til Berlingske.

»Det her stimulerer både de private virksomheder og de private husholdninger«, siger han.

»Dumt set fra statskassens side«

Hos Håndværksrådet ærgrer man sig over, at regeringen i sit finanslovsforslag har besluttet ikke at videreføre ordningen og samtidig droppe en anden ordning om tilskud til energirenovering.

LÆS OGSÅ

Dermed risikerer regeringen at trække krisen unødigt i langdrag, mener Håndværksrådet.

»Det er ærgerligt for forbrugerne, det er skadeligt for erhvervslivet, og det er dumt set fra statskassens side«, siger afdelingschef i Håndværksrådet Frank Korsholm.

SE OGSÅ

Enhedslisten skal bære finansloven igennem, men de borgerlige får indflydelse. Kilde: Politiken.tv

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden