Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Cordyon: Vi har ikke fået »seriøs henvendelse« om Dong-køb

Danske pensionskasser kommer for sent til at kuppe Goldman Sachs' Dong-køb.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen har ikke modtaget nogen seriøs henvendelse fra de danske pensionskasser, der i dag i Jyllands-Posten lancerer sig selv om et muligt alternativt til Goldman Sachs' Dong-køb.

Det slår finansminister Bjarne Corydon (S) nu fast i en pressemeddelelse.

»Vi har ikke fået en seriøs henvendelse fra de fire fagforeningsledere, og derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen, og vælger at gøre det via medierne«, siger Bjarne Corydon.

Vil ikke spille hasard med Dong I Jyllands-Posten i dag fortæller FTF-formand og ATP-bestyrelsesmedlem Bente Sorgenfrey, at hun sagtens kan se et konsortium bestående af danske pensionskasser stille med et beløb og kommer med et samlet tilbud, der er markant bedre for de danske skatteborgere end det, som Goldman Sachs har fået igennem hos Finansministeriet.

Men det ser altså ikke ud til, at pensionskasserne har held med at overhale den amerikanske finanskæmpe og investeringsbank indenom og sikre, at Dong forbliver på danske hænder.

»Processen har været meget struktureret, og alle har haft mulighed for at deltage undervejs, herunder de pensionsselskaber, der i dag er gået i medierne. Vi har vurderet de forskellige bud undervejs i processen, og naturligvis valgt at gå videre med den bedste løsning«, udtaler finansministeren.

Han understreger, at Dong har alvorlig brug for at få tilført kapital, hvis »ikke de skal skære ned og opgive deres strategi om at satse stærkt på havvind og grønne arbejdspladser«.

Og finansministeren afviser at skifte kurs på nuværende tidspunkt.

»Det ville være at spille hasard med Dong Energy og den værdi, selskabet har for det danske samfund, hvis der ikke nu skabes sikkerhed for, at selskabet får tilført den kapital, der er nødvendig«, siger han i pressemeddelelsen.

EL: Vi kan fint vente et halvt år med at sælge
I Enhedslisten mener man ikke, der er noget hastværk i at gennemføre et delsalg af Dong.

Faktisk kan et salg vente helt til august med at blive endeligt godkendt, fremgår det af et svar, som Enhedslistens finansordfører Frank Aaen har fået af finansminister Bjarne Corydon (S).

»Der er ikke nogen grund til at forhaste sig. Der er et halvt år endnu, hvor vi stille og roligt kan diskutere det her«, siger Frank Aaen til Ritzau.

Af svaret fremgår det, at den »betinget indgåede investeringsaftale, der fastlægger vilkårene for tegningen af nye aktier i Dong Energy« er gældende i ni måneder, med mindre man bliver enige om at gå hver til sit, skriver Ritzau.

DF ser meget gerne dansk kapital skudt ind i Dong

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, erkender, at interessen fra pensionskasserne kommer i 11. time.

Men den danske regering gør alligevel klogt i at kigge seriøst på et bud, hvis det kommer.

»Hvis der er mulighed for at skaffe kapital fra dansk side, der kan komme ind og styrke Dong, så vil vi fra Dansk Folkeparti se positivt på det«, siger René Christensen til Ritzau.

LÆS OGSÅ

Partiet har tidligere nægtet at stemme for det udskældte delsalg af Dong til Goldman Sachs.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden