Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

SF. Morten Østergaard mener ikke, at SF's regeringsexit kommer til at betyde en højredrejning for regeringen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radikal top afviser, at regeringen nu drejer til højre

Vestager vil meget gerne samarbejde »tæt og godt« med SF også fremover.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bliver ikke lavet om på regeringens politik, efter at SF's formand Annette Vilhelmsen har meddelt, at partiet ikke længere er en del af regeringen, og at det fremover nu er en SR-regering, der leder landet.

Det fastslår de radikales uddannelsesminister Morten Østergaard over for Politiken.

»Man vil se en regering, der holder den kurs, der er lagt. Naturligvis. Vi har gjort de ting, vi har ment var rigtige for Danmark. Det vil vi fortsætte med«, siger han.

LÆS OGSÅ

Morten Østergaard afviser at nævne, hvilke radikale emner, der er i spil som nye ministre, når SF's seks ministre tager deres afsked.

Østergaard afviser Løkke
Venstres formand Lars Løkke Rasmussen slikker sig ellers allerede om munden ved udsigten til mere indflydelse, hvis regeringen begynder at kigge mod højre side af folketingssalen, når regeringen fremover skal finde flertal.

Men det skal han ikke regne med, at regeringen gør, understreger Morten Østergaard.

»Regeringen skal jo stadig finde minimum 90 mandater for at få gennemført sin politik. Den opgave er stadig den samme. De store linjer i regeringens politik, som har været udstukket mens SF var med, gør sig stadig gældende«, siger Morten Østergaard om regeringens jagt på fremtidige flertal i folketingssalen.

Han medgiver dog, at vilkårene for regeringen nu er anderledes, end de har været hidtil.

Vestager ønsker sig et »godt og tæt« samrabejde med SF
Også de radikales politiske frontfigur Margrethe Vestager understreger, at regeringen nu går efter at etablere et tæt samarbejde med den nu tidligere regeringspartner i SF.

»Man kan først og fremmest konstatere det banale, at der nu er to partier i regeringen. Men vi vil meget gerne etablere et godt og tæt samarbejde med SF. Første opgave er at få det på plads, når regeringen er omdannet«, siger den radikale leder Margrethe Vestager uden for folketingssalen.

»Vi har et regeringsgrundlag der har lagt kursen. Det gælder helt frem til 2020. Det er det, der er bærende for regeringen«, siger Margrethe Vestager, der dog holder døren åben for den blå side af folketingssalen.

»Det kommer meget an på de borgerlige«, siger hun på spørgsmålet om, hvorvidt regeringen kommer til at samarbejde med Lars Løkke Rasmussen og co.

Ville ikke ønske det for sin værste fjende

Morten Østergaard sender en tak til den nu tidligere regeringspartner.

»SF har været med til at tage ansvar for nogle meget tunge og svære beslutninger i den tid, de har siddet i regering. Det har tjent Danmark og danskernes interesser godt. Derfor vil jeg gerne takke dem for et godt samarbejde med gode resultater til følge«, siger Morten Østergaard.

LÆS OGSÅ

»Det er en afsindig svær situation, som jeg ikke ville ønske for min værste fjende at havne i, som SF nu har været igennem«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden