Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM

Partiskifte. »Jeg har i dag søgt om optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe. De seneste begivenheder har gjort det klart, at Socialdemokraterne nu er det parti, der bedst favner mine politiske holdninger«, skrev sundhedsminister Astrid Krag (SF) i dag på Facebook. Flere end 900 har kommenteret hendes opslag indtil videre.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF-veteran om Astrid Krag-skifte: »Endnu en rotte forlader skuden«

Astrid Krags skifte til S møder hård kritik på de sociale medier fra blandt andet tidligere MF'er.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Endnu en rotte forlader skuden«.

Så kort og kontant skriver SF'eren og forhenværende folketingsmedlem Pernille Frahm på Facebook, efter afgående sundhedsminister Astrid Krag i dag har meddelt, at hun forlader SF til fordel for en plads hos Socialdemokraterne.

Astrid Krag offentliggjorde sin beslutning på sin Facebook-profil i eftermiddags.

»De seneste begivenheder har gjort det klart, at Socialdemokraterne nu er det parti, der bedst favner mine politiske holdninger«, skrev Astrid Krag, og også her ytrer Pernille Frahm sig kritisk i kommentarfeltet over for det 31-årige folketingsmedlem.

LÆS OGSÅ

»Har hele tiden tænkt at du var gået sammen med Thor (Møger, red.) og de andre, hvis du ikke havde været minister. Og regnede med du ville forsvinde til S, så snart du ikke var minister mere. Men du har jo så fundet en løsning, hvor du både kan løbe din vej OG beholde ministerposten«, skriver Pernille Frahm.

»En magtsyg, utroværdig vendekåbe«
Over 900 personer har kommenteret Astrid Krags Facebook-opdatering, hvor hun annoncerer, at hun melder sig ud af SF.

Størstedelen kritiserer i hårde vendinger partiskiftet, og flere har ikke sparet på udråbstegnene, når de kalder Astrid Krag både »utroværdig«, »skuffende«, »magtsyg« og »en vendekåbe«.

»Din lede overløber. Håber de kan se hvad du er: MAGTSYG«, skriver en Facebook-bruger blandt andet.

»Der mistede jeg alt for dig! SF kunne bruges, fordi du var minister. Så snart ministerbilen skal stilles, så smutter du«, skriver en anden.

Landsformand: »Respektløst«
Imens roser andre Astrid Krags beslutning, ligesom flere tager afstand fra de hårde ord, politikeren får med på vejen på de sociale medier.

OVERBLIK

»Godt gået Astrid. Du gør det godt«, skriver en Facebook-bruger blandt andet.

»Astrid lad være med at læse de meget grimme kommentarer til ende. Det kan du ikke bruge til noget. Held og lykke med dit valg. Liste A er heldige«, skriver en anden person i en nylig kommentar nummer, som er nummer 920 i rækken til den afgående sundhedsminister.

Landsformand for Socialistisk Folkepartis Ungdom Carl Valentin tager afstand fra kommentarer som Pernille Frahms.

»Noget af det mest respektløse, jeg længe har læst. Astrid Krag har gjort en kæmpe indsats for SF«, skriver formanden på Twitter.

»Åh, Astrid. Du vil blive savnet. Tak for din indsats for partiet. Du er alt for god til Socialdemokratiet«, fortsætter Carl Valentin.

S-gruppeformand byder Krag velkommen

Hos Socialdemokraterne er der flere, der byder Astrid Krag velkommen i sit nye parti.

»Meget er sagt om at foretage et partiskifte - dagens tilfælde er helt OK. Du har kæmpet til SF-projektet faldt, velkommen i S«, skriver Niels E. Bjerrum, som sidder i Københavns Borgerrepræsentation.

Også Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, byder Astrid Krag »hjerteligt velkommen«.

LÆS OGSÅ

»Jeg har kendt Astrid Krag i mange år, både fra tiden i opposition og som ministerkollega. Og Astrid er en dygtig og kompetent politiker, og derfor hilser jeg hende velkommen. Og det er jeg sikker på, at den Socialdemokratiske gruppe også vil«, siger han til Ritzau.

Politiken har forsøgt at få en kommentar fra Pernille Frahm, men det er desværre ikke lykkedes.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden