Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ærgerlige SF-kredsformænd: Vi er blevet tvunget ud af regeringen

På lørdag samles 180 SF'ere i Vejle for at diskutere partiets fremtid.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er utroligt ærgerligt, lyder det fra flere af de kredsformænd, som Politiken har været i kontakt med, efter Annette Vilhelmsen har kastet håndklædet i ringen både på egne og partiets vegne.

Men på lørdag samles partitoppen i Vejle til kontaktrådsmøde, og det bliver en god lejlighed til at diskutere SF's fremtid.

LÆS OGSÅ

Det siger blandt andre Bo Finsen, der er formand for Nordsjællands Storkreds.

»Det er godt, at vi har kontaktrådsmøde på lørdag, hvor vi har en intern diskussion. Og så er det godt, at vi snart har landsmøde. Jeg tror, at det er på tide, at vi får en grundlæggende diskussion af vores fremtid. De rutsjeture, vi har været udsat for de sidste to år, hvor vi er gået fra 18 procent i meningstilkendegivelserne til 3 procent, viser det pres, vi har været udsat for. Det viser, at vi har brug for en klar politik, og jeg mener, at der også i fremtiden er brug for SF«, siger Bo Finsen.

Annette har planlagt tale
Han bakkes op af formanden for Østjyllands Storkreds, Eigil Holm Nielsen, der ser frem til mødet. Han har ikke noget bud på, hvem Annette Vilhelmsens efterfølger kan blive, men håber, at han bliver klogere i løbet af weekenden.

»Der kommer repræsentanter fra samtlige partiforeninger, og der tænker jeg, at der måske er noget, der begynder at danne sig. Det kunne man jo håbe«, siger Eigil Holm Nielsen.

På weekendens møde i Vejle har det hidtil været meningen, at Annette Vilhelmsen, Lejre-borgmester Mette Touborg og næstformand Peter Westermann skulle holde tale for blandt andet kontaktrådet, der består af blandt andre landsledelsemedlemmer, folketingsmedlemmer, ministre, borgmestre og storkredsformænd.

180 samles i Vejle

SF's presseafdeling oplyser, at cirka 180 personer samles på dagen, hvor der også skal være kommunalpolitisk landsmøde. Programmet vil dog sandsynligvis blive justeret, men det vil landsledelsen tage stilling til, når den mødes.

»Jeg er træt af, at vores formand trækker sig. Jeg er lige så træt af, at vi ikke har kunnet opnå en tilfredsstillende indflydelse i regeringen. Jeg synes, at vi er blevet tvunget ud af regeringen«, siger Eigil Holm Nielsen.

LÆS OGSÅ

Det er formanden for Vestjyllands storkreds, Knud Erik Nielsen, enig i.

»Jeg synes, at det er kedeligt og trælst, at SF skal ud af regeringen. De ministre, som SF har haft, har gjort det godt«, siger Knud Erik Nielsen.

Og så ærgrer han sig over, at Annette Vilhelmsen ikke genopstiller ved en kommende ekstraordinær generalforsamling, som hun meddelte i dag.

»Det er rigtig synd for Annette Vilhelmsen. Hun tog en opgave, som hun blev opfordret til. Hun har rent faktisk haft en kæmpe opgave. Indadtil har hun givet os SF tilbage som et sted, hvor man må diskutere og snakke og være i åben dialog. Det har hun formået. Men hun har haft svært ved at tegne en markant profil udadtil«, siger Knud Erik Nielsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden