Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

FARVEL. Annette Vilhelmsen annoncerede i går, at hun trækker SF ud af regeringen og stopper som partiformand.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aviser går hårdt til Vilhelmsen og co: »SF er reduceret til en politisk vittighed«

Med SF ude af regeringen har statsminister Helle Thorning-Schmidt fået mere ro.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Farceagtigt forløb«, »en selvantænding af betydelige dimensioner« og »uden sidestykke i dansk politik«.

Flere danske aviser er forundrede over nedsmeltningen i SF, som torsdag trådte ud af regeringen og mistede formanden efter et dramatisk døgn, hvor partiet nærmest gik i opløsning for rullende kameraer.

Men selvom SF's kollaps er et hårdt slag for partiet og hele regeringen, mener flere aviser, at det kan skabe ro om det tilbageværende SR-projekt på den korte bane.

LÆS LEDER

»SF er reduceret til en politisk vittighed, det bliver svært at tage alvorligt igen. Men måske kan det blive en fordel for regeringen, at den nu slipper af med et drivanker, der med få undtagelser som transportminister Pia Olsen Dyhr ikke vil blive savnet af mange«.

»Nu forlader nogle af amatørerne i hvert fald manegen - de fleste formentlig for sidste gang - og SR kan måske reetablere 90'ernes fælles forståelse uden helt så megen savsmuld og hornmusik«, lyder det i Politiken.

»Politisk amatørisme«
Berlingske kalder SF's fald for »politisk amatørisme, så man tager sig hovedet«. Men det var den rigtige beslutning at forlade regeringen, da SF ikke var modent nok til at løfte opgaven, lyder det.

»På den korte bane kan SF's farvel til regeringsansvaret vise sig at være en styrke for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes resterende regering. De interne stridigheder vil være færre«, skriver Berlingske.

Ekstra Bladet og BT påpeger, at SF efterhånden havde slugt så mange kameler i regeringen, at partiet var nødt til at trække sig.

»Var SF blevet i regeringen, ville partiet have bevæget sig direkte mod afgrunden, hvor et sandsynligt scenarie var, at de røg helt ud af Folketinget ved næste valg. Nu har SF en reel chance for at overleve som parti«, mener Ekstra Bladet.

Kollaps kan få konsekvenser

Også Børsen skriver, at der nu er mindre uro i regeringsrækkerne på Christiansborg. Men både Børsen, Berlingske og Jyllands-Posten er enige om, at SF's kollaps også kan få konsekvenser for regeringen på længere sigt.

LÆS OGSÅ

Ifølge Berlingske er baglandet i både S og R også rasende over salget af Dong-aktier til Goldman Sachs. Og Jyllands-Posten mener, at regeringen kan gå et dramatisk forår i møde:

»Nok har den gennemført en række reformer med blå blok, som peger i den rigtige retning for Danmark, men regeringens sælsomme kombination af amatørisme og magtarrogance har gravet en dyb kløft i tilliden mellem vælgerne og regeringen«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden