Ida Auken vender SF ryggen efter den seneste tids uro. Hun skifter til de radikale.
Foto: DRESLING JENS

Ida Auken vender SF ryggen efter den seneste tids uro. Hun skifter til de radikale.

Politik

Ida Auken skifter til de radikale

Det tog kun få uger at rive SF ned, skriver Ida Auken.

Politik

Ida Auken melder sig ind hos de radikale, meddeler hun på Facebook.

»Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden«, skriver Ida Auken på sin politiske Facebook-profil.

Den afgående miljøminister skriver videre, at hun med partiskiftet ikke vil forsøge at blive siddende som miljøminister.

»Jeg sætter mig på bagerste række og begynder forfra. Jeg har ingen ambition om at skulle være minister nu. Jeg sagde farvel til medarbejderne i mit ministerium i går og kommer ikke tilbage i denne omgang«, skriver Ida Auken og forklarer, at hun har revideret sine politiske værdier og altså nu vil starte på en frisk som radikal.

SF er ikke det rigtige sted

Ida Auken skriver, at hendes partiskifte er direkte forbundet med den tumult, SF har været centrum for de seneste dage, siden en intern strid om salget af 19 procent af aktierne i Dong Energy til Goldman Sachs splittede partiet.

SF endte med at stemme for salget, men sagen har ført til, at partiet har forladt regeringen, og at formanden og de to næstformænd er gået af.

»Jeg stod bag Annette som formand hele vejen til målstregen. Men de ting, jeg har set i de her dramatiske dage, har rystet mig. Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger. SF er ikke det rigtige sted for mig længere«, skriver hun.

Udover Ida Auken har afgående sundhedsminister Astrid Krag i forbindelse med SF's exit fra regeringen forladt partiet til fodel for Socialdemokraterne.

Sidste år forlod flere af SF's unge profiler som Jesper Petersen, Thor Möger, Emilie Turunen og Mattias Tesfaye også partiet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce