Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Simon Fals (Arkiv)
Foto: Simon Fals (Arkiv)

Arbejdsløshed. »I Danmark har vi fundet en god model for, hvordan man kan skabe vækst og job samtidig med, at man har styr på økonomien. Men sådan er det ikke i alle medlemslande«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thorning om EU's arbejdsløse: Vi er ved at tabe en hel generation på gulvet

»Vi er alle bekymrede for den sociale kløft«, siger statsministeren.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når omkring halvdelen af Sydeuropas unge står uden chance for beskæftigelse, så har EU et alvorligt problem.

Det erkender statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forud for et topmøde, hvor hun og de andre europæiske ledere bl.a. skal diskutere den eksploderende ungdomsarbejdsløshed i store dele af unionen.

»I Danmark har vi fundet en god model for, hvordan man kan skabe vækst og job samtidig med, at man har styr på økonomien. Men sådan er det ikke i alle medlemslande«, siger Thorning:

»Krisen er ikke slut endnu, og vi står over for store udfordringer i Europa: Vi har for lav vækst, og vi har alt for høj arbejdsløshed. Særligt blandt de unge er arbejdsløsheden alt, alt for høj. Det bekymrer alle«.

Hårde spareplaner Som Politiken har beskrevet de seneste dage, så har den økonomiske krise kombineret med hårde spareplaner nu skabt den højeste ledighed siden euroens skabelse.

LÆS ARTIKEL

Over 26 millioner EU-borgere står uden job, og næsten hver fjerde af de unge under 25 år er arbejdsløs. I de sydeuropæiske lande svinger ungdomsarbejdsløsheden mellem 40 og 60 procent.

»Det er alarmerende tal. Vi er ved at tabe en hel generation på gulvet«, siger Helle Thorning-Schmidt:

»Vi er alle bekymrede for den sociale kløft, der er ved at opstå«.

Opfordring til EU

Statsministeren mener dog ikke, at situationen betyder, at der skal slækkes på besparelserne i de mest kriseramte lande. Hun opfordrer derimod til, at EU gør mere for at få skabt job i en fart.

Thorning påpeger, at der allerede er vedtaget en vækstpakke med lån til jobskabende projekter, videreudvikling af det indre marked og særlige initiativer for at hjælpe unge i arbejde.

LÆS ARTIKEL

»På europæisk plan er det vores opgave at sikre, at vi får større vækst og beskæftigelse. Den plan skal vi gennemføre så hurtigt som muligt. Det skylder vi europæerne, ikke mindst de unge«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden