Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
TRÆNGT. Amerikanske Edward Snowden har siden sidste år opholdt sig i Rusland, hvor han har fået et års midlertidigt asyl.
Foto: Uncredited (arkiv)/AP

TRÆNGT. Amerikanske Edward Snowden har siden sidste år opholdt sig i Rusland, hvor han har fået et års midlertidigt asyl.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elbæk: Folketinget skal stemme om asyl til Snowden

Uffe Elbæk fremsætter beslutningsforslag, der vil give politisk asyl til Edward Snowden.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folketinget skal inden længe tage stilling til, om den amerikanske whistleblower, Edward Snowden, kan bo i Danmark.

Uffe Elbæk fra partiet Alternativet har netop sendt et beslutningsforslag til Folketingets Lovsekretariet, der pålægger regeringen at give Snowden politisk asyl.

LÆS OGSÅ

Elbæk forventer, at forslaget inden længe kommer til afstemning i Folketingssalen.

»Edward Snowden er i min optik den mest kendte whistleblower, vi overhovedet har, og han bør få al den moralske opbakning, vi overhovedet kan give ham. Han har stillet sig op på vores alle sammens vegne og vist, at det her ikke er i orden. Jeg ville være vildt stolt af min regering, hvis Danmark gik ud og sagde, at vi giver Snowden politisk asyl«, siger Uffe Elbæk, der er tidligere radikal kulturminister.

Har lækket fortrolige dokumenter

Edward Snowden har det seneste års tid lækket tusindvis af fortrolige dokumenter, der kaster lys over den amerikanske efterretningstjeneste NSA's omfattende overvågning af borgere og statsledere over hele verden.

Den danske regering har flere gange understreget, at myndighederne »ikke har grundlag for at antage, at der skulle foregå ulovlige amerikanske efterretningsaktiviteter rettet mod Danmark eller danske interesser«.

LÆS OGSÅ

Elbæk sagde allerede i sommer, at han ville være stolt, hvis Danmark giver Snowden asyl.

»Argumenterne er de samme, som de var i juli. Når jeg tager den op igen nu, skyldes det, at afsløringer af NSA's overvågninger bare er vokset og vokset og vokset, og det står tydeligt, at den demokratiske kontrol har svigtet«, siger Uffe Elbæk til Politiken.

Edward Snowden opholder sig i dag i Rusland, hvor han indtil videre har fået ét års midlertidig asyl. Snowden har søgt asyl i flere end 20 lande, men indtil videre har ingen europæiske lande sagt ja.

I Folketinget har Enhedslisten tidligere bakket op om dansk asyl til Snowden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden